POKLANJA CEO TIRAŽ SVOJE KNJIGE: Kruševljanin pomaže Katarini (22), rođene bez noge, da kupi protezu (VIDEO)

S.BABOVIĆ

16. 12. 2022. u 19:09

MILOŠ Stojadinović (33), inženjer i istraživač lokalne istorije Kruševca, poklanja ceo tiraž nove knjige kako bi pomogao kupovinu proteze za Katarinu Arsić (22), Kruševljanku rođenu bez jedne noge.

ПОКЛАЊА ЦЕО ТИРАЖ СВОЈЕ КЊИГЕ: Крушевљанин помаже Катарини (22), рођене без ноге, да купи протезу (ВИДЕО)

Foto: S.Babović

Štampanje nove knjige “Zanimljiva Čarapanija”, o nepoznatoj istoriji grada, pomogla je Miloševa fabrika “Kromberg i Šubert”. Upravo će tu biti promovisana knjiga sutra u 11 sati.

Putem “Novosti”, čitaoci su se živo interesovali za ovu knjigu,koja predstljava skup neverovatnih,ali istinitih priča koje su se odigravale u prošlosti Kruševca od 1849.do 1940.godine.

Izučavajući štampu, Miloš Stojadinović došao je do saznanja da su meštani Belasice osudili ovcu na smrt, da se 11. aprila 1905. godine u Kruševcu odigrao dvoboj izvesnih Živka Jovanovića i Vukoja Živkovića na Trgu kosovskih junaka, ali pljuvanjem, koje je trajalo čitavih 10 minuta.

Ubistva, pokušaji ubistva, luda venčanja, bračne prevare, hapšenje poznatih zabavljača, takođe su bili predmet interesovanja novinara pre jednog veka.

-Štampu sam istraživao radeći na drugim knjigama i studijama o prošlosti Kruševca i okoline i u jednom trenutku sagledao koliki je veliki broj senzacionalnih tekstova o kruševačkom kraju, napisanih perom novinara po istinitim događajima - kaže za “Novosti” Miloš Stojadinović, strukovni inženjer elektrotehnike i računarstva, autor više knjiga iz lokalne i nacionalne istorije.

Humanitarni bazar za Katarinu

SUTRA se ceo Kruševac ujedinjuje da pomogne sugrađanki, Katarini Arsić. Udruženje “Prava žena” organizuje humanitarni bazar u Klubu Kulturnog centra od 10 do 16 sati.

Moderna proteza za koleno je neophodna ovoj devojci kako bi bolje hodala i vodila kvalitetniji život. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule