BESPLATNA POPRAVKA ZUBA: Akcija Stomatološkog fakulteta u Beogradu

Lj.B.

01. 12. 2022. u 21:46

OD oktobra do maja naredne godine Stomatološki fakultet Univerziteta u Beogradu omogućio je pacijentima potupuno besplatne preventivne i rekonstruktivne procedure na studentskim vežbama, uz nadzor doktora i profesora.

БЕСПЛАТНА ПОПРАВКА ЗУБА: Акција Стоматолошког факултета у Београду

Foto Shutterstock

Prema rečima Mladena Šiljkovića, predsednika Studentskog parlamenta Stomatološkog fakulteta u Beogradu usluge koje akademci Stomatološkog fakulteta mogu pružiti zainteresovanim pacijentima su pored pregleda i konsultacija i preventivni program koji uključuje motivaciju i edukaciju pacijenta.

Zatim uklanjanje mekih i čvrstih naslaga, zalivanje fisura, fluorisanje zuba, sanaciju karijesa kao i lečenje kanala korena zuba kao i eliminaciju bola i tegoba što je i na prvom mestu.

- Pacijenti će dobiti informacije kako pravilno da održavaju oralnu higijenu, kojim sredstvima i na koji način da poprave svoje opšte zdravstveno stanje - istakao je Šiljković i dodao da je lečenje parodontoloških problema, vađenje zuba, kao i rekonstrukcije u vidu protetskih nadoknada, izrada krunica i mostova takođe moguća na studentskom programu.

Pacijenti mogu biti svih starosnih godina od dece do penzionera i usluge koje im studenti pružaju su potpuno besplatne.

Sve usluge koje studenti pružaju pacijentima se rade pod nadzorom profesora, asistenata i kliničkih lekara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu