PRODUŽEN POPIS U VIŠE OPŠTINA: Do sada jedva "prebacili" 6,3 miliona stanovnika

V.C.S.

31. 10. 2022. u 15:45

POSLE sveobuhvatne analize utvrđeno je da izvestan broj građana nije popisan, zbog čega će popis biti produžen od jedan do sedam dana, u zavisnosti od situacije na terenu, i to u više gradskih opština. Ovo je za "Novosti" potvrdila Snežana Lakčević, pomoćnik direktora Republičkog zavoda za statistiku, zadužena za Sektor društvene statistike.

ПРОДУЖЕН ПОПИС У ВИШЕ ОПШТИНА: До сада једва пребацили 6,3 милиона становника

FOTO: Arhiva novosti

- Popis će biti produžen u pojedinim gradskim opštinama u Beogradu, zatim u Užicu, Pančevu, Novom Sadu, Valjevu, Smederevu, Šapcu i Subotici. To ne znači da će biti popisivane cele opštine, već samo pojedini delovi ili, pak, vikend naselja, kao što je slučaj u okolini Subotice - kaže Lakčević.

Takođe, u prvim danima novembra biće organizovano telefonsko dežurstvo u RZS i svim jedinicama lokalne samouprave. Građani koji iz bilo kog razloga nisu popisani mogu da se jave dežurnom popisivaču. Ukoliko se u nekim opštinama niko ne javi u prva dva-tri dana, dežurstvo u toj lokalnoj samoupravi biće ukinuto.

Popis je bio produžen pet dana i prilikom prethodnog "prebrojavanja" građana, 2011. godine, samo što je tada izvorno trajao samo dve nedelje - od 1. do 15. novembra.

Inače, do nedelje uveče popisano je nešto više od 6,3 miliona stanovnika, oko 2,4 domaćinstava i oko 3,4 miliona stanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)