NEMAČKI NAUČNICI TVRDE: Kovid-19 je 99,9 odsto veštačkog porekla

P. Z. S. / ria.ru

23. 10. 2022. u 22:10

GRUPA od tri naučnika tvrdi da je pronašla dokaze o laboratorijskom poreklu korona virusa - prema njihovoj studiji, on je 99,9 odsto veštačka kopija prirodnog virusa, preneo je portal nemačkog televizijskog kanala n-tv.

НЕМАЧКИ НАУЧНИЦИ ТВРДЕ: Ковид-19 је 99,9 одсто вештачког порекла

Foto AP

Ranije je komisija za korona virus britanskog medicinskog časopisa Lancet objavila izveštaj na osnovu dvogodišnjeg rada, u kojem je navela da ne isključuje laboratorijsko poreklo COVID-19. U vezi sa objavljivanjem izveštaja, Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da nastavlja da traga za izvorom porekla virusa SARS-CoV-2.

-U kombinaciji sa drugim molekularnim dokazima, naši rezultati pokazuju da je ovaj virus 99,9% veštački, verovatno izmanipulisana kopija prirodnog virusa, ​​rekao je za TV Valentin Brutel, jedan od autora studije, koji je doktorirao imunologiju 2022. kanal godine, zajedno sa svojim kolegama, nagradu za inovaciju na Danima biotehnologije u Nemačkoj.

Grupa od tri istraživača tvrdi da je pronašla dokaze o laboratorijskom poreklu virusa. Oni su objavili nalaze kao preprint koji još nije prošao proces recenzije. U svom članku, oni tvrde da je Sars-CoV-2 namerno genetski modifikovan virus.

Kako je naučnik objasnio, metode koje su navodno korišćene za stvaranje Sars-CoV-2 na veoma sličan način koriste i pojedinačne virološke laboratorije za proizvodnju sintetičkih virusa. Brutel kaže da on takođe koristi ove metode u svom svakodnevnom radu, ali da bi razvio "potpuno bezopasne" lekove na bazi proteina za lečenje autoimunih bolesti.


Prema naučnicima, pronašli su neku vrstu „otiska prsta“ u genomu Sars-CoV-2. Ovo je obrazac koji se redovno ponavlja u genomu virusa, objasnio je Bruttel. Laboratorije koje genetski modifikuju RNK viruse kao što je Sars-CoV-2 prvo sastavljaju genetski materijal od pojedinačnih građevinskih blokova DNK, rekao je on. Karakteristični obrasci ostaju u blizini spojeva ovih "građevinskih blokova".

Brutel i njegove kolege uporedili su genome poznatih veštačkih virusa i prirodnih virusa. Kako je naučnik objasnio, kod prirodnih virusa mesta za prepoznavanje su raspoređena potpuno nasumično, dok se kod veštački stvorenih uvek pojavljuju po određenom obrascu. „Ovaj obrazac se takođe nalazi u Sars-CoV-2, ali ne i u blisko srodnim virusima“, objasnio je naučnik. On je pojasnio da prema preliminarnim rezultatima, verovatnoća da je prirodna evolucija slučajno stvorila ovaj obrazac nije veća od 1 prema 100, a verovatno i mnogo manja.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" U CRVENOJ KOVID ZONI U BATAJNICI - Nevakcinisani su u smrtnoj opasnosti, oboleli pristižu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!