DANAS NA FESTIVALU "NOVOSTI": "Najtorte" - Da zasladimo dečje osmehe (FOTO)

V. N.

22. 10. 2022. u 08:54

HUMANITARNA akcija "Najtorte", poslednji je događaj na ovogodišnjem, 3. Festivalu "Novosti".

ДАНАС НА ФЕСТИВАЛУ НОВОСТИ: Најторте - Да засладимо дечје осмехе (ФОТО)

Foto Z. Jovanović

Decenijska akcija naše kompanije, koju organizuje Fondacija humanosti, održaće se 33. put, a izložene torte biće odnete mališanima u domovima za nezbrinutu decu i udruženjima dece sa posebnim potrebama.

Ova tradicionalna, svojevrsna izložba torti, usrećiće mnogobrojnu dečicu koja dođu na našu najslađu manifestaciju, ali i kada budu dopremljene na svoja odredišta, zasladiće osmehe mališana kojima su namenjene.

A, kako i ne bi kada su vešte ruke naših humanih učesnica, bilo da su učestvovale samostalno ili sa svojim udruženjima i organizacijama ili firmama, svake godine pravile velika slatka čuda. Tako smo prethodnih godina imali priliku da vidimo torte u obliku omiljenih dečjih junaka iz crtanih filmova, sportskih terena, parkova, kuća, automobila, raznih životinja, glavnih junaka iz stripova, knjiga i filmova za decu, cvetova, kula, dvoraca... Bilo je tu i "običnih" voćnih i čokoladnih torti, ali fantastično ukrašenih.

Foto M. Anđela

Tekst potpisa

Uvek su "Najtorte" bile praznik za oči mališana, a oduševljenje nisu skrivali ni njihovi roditelji. Zajedno su ih zagledali sa svih strana, pomno "proučavali", a potom birali onu pored koje će se fotografisati. Taj izbor je, naravno, bivao težak, pa su često odlazili kući sa desetinama slika, jer su se fotografisali pored svake torte.

Na prethodna 32 humanitarna Festivala "Najtorte", specijalni žiri je birao i najbolju među najboljima, ali ove godine najviše se radujemo dolasku naših veštih prijatelja i prijateljica čije ruke pripremaju torte da svima zastane dah.

Neki od njih su sa nama, i u ovoj humanitarnoj akciji učestvuju već decenijama, drugi su nam se pridružili poslednjih godina. Ali, misija nam je svima ista - da usrećimo mališane koji odrastaju u domovima za nezbrinutu decu ili imaju posebne potrebe. Njihove reakcije na poklon iz čarobnog carstva slatkiša, protkan ljubavlju - nezaboravne su. A, njihovi osmesi neprocenjivo vredni.

Kada se danas u podne otvore vrata Galerije "Progres" (12.00-16.00 časova), sve će biti spremno i pretvoreno u kraljevstvo torti. Dobro nam došli!

BONUS VIDEO - Ovako je javnost prvi put čula za Matiju Bećkovića: Pre tačno 60 godina u “Novostima”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)