MINISTAR STEFANOVIĆ: Oni posvećeno štite našu otadžbinu

Novosti online

27. 09. 2022. u 14:00

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović zahvalio se danas pripadnicima Rečne flotile što posvećeno štite našu otadžbinu na rekama, kanalima i jezerima i neumorno se obučavaju kako bi u svakom trenutku bili spremni da pomognu građanima i izvrše svaki zadatak, bez obzira na meteorološke uslove.

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ: Они посвећено штите нашу отаџбину

Foto: Ministarstvo

On je podsetio da pripadnici naše ronilačke jedinice i u ovom trenutku izvode zahtevne kondicione obuke na delu Dunava kod Novog Sada.

 - Njihov posao zahteva izuzetnu uvežbanost i psihofizičku sposobnost, kao i poštovanje strogih procedura prilikom realizacije zadataka. Za njihov poziv potrebno je da budete u vrhunskoj formi i da volite reku, ali iznad svega - da volite Srbiju. I naši ronioci ispunjavaju ove kriterijume i uz to se danonoćno obučavaju kako bi i unapredili svoje sposobnosti - rekao je ministar Stefanović.

Foto: Ministarstvo

Navedene obuke na Dunavu obuhvataju najrazličitije segmente od uvežbavanja postupaka prilikom pretraživanja rečnog dna, preko taktičkih radnji koje se primenjuju u protivdiverzantskom obezbeđenju komandnog broda, do kondiciranja u hiperbaričnoj barokomori na simuliranim dubinama do 50 metara.  

Foto: Ministarstvo

BONUS VIDEO:

APLAUZ ZA VUČIĆA: Predsednik na proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!