NA SNAZI NARANDŽASTI METEOALARM: RHMZ izdao upozorenje - nevreme preti ovim delovima zemlje

Novosti online

01. 09. 2022. u 11:19

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod izdao je najnovije upozorenje na pljuskove, grmljavinu i grad na području Srbije.

НА СНАЗИ НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ: РХМЗ издао упозорење - невреме прети овим деловима земље

Foto: A. Stanković

- Danas se povremeno očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (preko 20 mm za kratko vreme), dok će u centralnim i južnim krajevima biti uslova i za kratkotrajnu pojavu grada u zoni pljuskova - stoji u upozorenju.

- U toku noći, sutra ujutro i pre podne obilnije padavine očekuju se u centralnim, istočnim i južnim delovima Srbije sa količinom kiše lokalno većom od 40 mm. Sutra posle podne i uveče slabljenje i postepen prestanak padavina - navodi se na sajtu RHMZ-a.


Na snazi narandžasti meteoalarm

U Srbiji je danas na snazi narandžasto i žuto upozorenje zbog pljuskova i grmljavine. Narandžasti meteoalarm upaljen je za predele zapadne, istočne i jugoistočne Srbije, kao i za teritoriju Pomoravlja, Šumadije i Vojvodine.

Foto: Printskrin

Hidrološko upozorenje

- Na Dunavu nizvodno od Novog Sada i na Savi uzvodno od Beograda vodostaji se nalaze oko i ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95% obezbeđenosti (biološkom minimumu) - navedeno je u hidrološkom upozorenju, koje važi do 3. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

JEZIVI OSEĆAJI! Novak Đoković skrhan: Naravno da sam zabrinut!