FESTIVAL GOLOVA I HUMANOSTI: „Srbi za Srbe“ i Meridian udružili snage za novu kuću porodice Stojićević (VIDEO)

Promo

28. 07. 2022. u 16:00

SEDMI po redu humanitarni turnir „Nemanja Ljubičić Švaba”, koji je u Zemunu organizovala humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ i ovog jula privukao je veliki broj zaljubljenika u mali fudbal.

ФЕСТИВАЛ ГОЛОВА И ХУМАНОСТИ: „Срби за Србе“ и Меридиан удружили снаге за нову кућу породице Стојићевић (ВИДЕО)

Foto: Meridian

Ipak, sada se igralo ne samo za gol više, već i za viši cilj. Da na terenu RK Zemun od 18. do 25. jula pre svega pobedi humanost pobrinuo se Meridianbet, koji je za svaki postignuti gol donirao po 500 RSD za izgradnju nove kuće porodici Stojićević iz Pećinaca. Strelci su bili raspoloženi pa je, pored novca od kotizacije, zahvaljujući gestu ove kompanije prikupljeno dodatnih 71.000 dinara.

 

Porodicu Stojićević iz Pećinaca čini samohrana majka Svetlana, njenih četvoro sinova – Kristijan (17), Marko (15), Milan (14), i Bojan (11), Milan i Bojan, kao i deka Radovan, koji zajedno žive u veoma staroj i oronuloj kući i socijalnom pomoći kao jedinim prihodom.

U ime kompanije Meridian svoje utiske je podelio i direktor sektora društvene odgovornosti, Damjan Stamenković, koji je istakao kolika je čast prisustvovati i pomagati ovakvim događajima.

Foto: Meridian

- Činjenica da je ovaj turnir prerastao u divnu tradiciju Zemuna kompaniji Meridian čini posebnu čast što je ove godine bila njegov deo. Deceniju i po ova grupacija bavi se humanitarnim aktivnostima, podršci materijalno ugroženim porodicama i amaterskom sportu, tako da smo tokom ovih sedam julskih dana spojili dva važna segmenta društvene odgovornosti. Sada je najvažnije da porodica Stojićević dobije novu kuću, a mi ćemo nastaviti da pomažemo svuda gde to bude bilo potrebno - rekao je Stamenković.

Za novi dom porodice Stojićević

Slanjem SMS poruke na 7763 (200 dinara)

Uplatom novčanih sredstava na dinarski račun: 160-279491-71

Donacijom putem Pay Pal platforme na linku

Dva miliona evra ulaganja godišnje u zdravstvo, sport, kulturu...

Kompanija Meridian jedan je od nezamenjivih igrača, pravih univerzalaca na meču humanosti koji traje više od dve decenije, a koji se igra milionima evra donacija, stotinama ustanova kojima svakodnevno stiže pomoć, te hiljadama pojedinaca čiji je život iz korena promenjen.

Bilo da je reč o koroni ili trci sa vremenom u lečenju retkih i opasne bolesti – Meridian je tu. Od pobeda na humanitarnim licitacijama u saradnji sa našim olimpijcima, 100.000 dinara doniranih za svaku medalju srpskih sportista na OI u Tokiju, organizovanje košarkaških i sada fudbalskih turnira u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“, učešća u hitnim donacijama za odlazak na lečenje u inostranstvo – sve te akcije samo su deo velike misije, zahvaljujući kojima su šansu za život dobili i mališani Sofija Markuljević, Boško Gugleta, Lana Lazarević, Lenka Anđelković, ali i štićenici Instituta za majku i dete, Svratišta za decu Novi Beograd, Dom za decu i omladinu Banja Koviljača...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna