OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O NESREĆI U RUDNIKU "SOKO": Završena istraga nesreće u kojoj je preminilo osam rudara

J. Ćosin

27. 07. 2022. u 09:06

OSNOVNO javno tužilaštvo u Aleksincu završilo je istragu nesreće u rudniku Soko u kojoj je stradalo osam rudara i ustanovilo da nema osnova za bilo čije krivično gonjenje zbog eventualne odgovornosti za smrt ovih ljudi.

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО О НЕСРЕЋИ У РУДНИКУ СОКО: Завршена истрага несреће у којој је преминило осам рудара

Foto J. Ćosin

- Povodom događaja od 1. aprila ove godine obaveštavamo javnost da je nakon pribavljenog izveštaja stručne komisije formirane od strane JP "PEU Resavica", u čijem je radu učestvovala i republička inspektorka za rudarstvo Zorica Vukadinović, te pribavljenog izveštaja Zavoda za sudsku medicinu u Nišu o izvršenoj obdukciji leševa pokojnih rudara i nalaza i mišljenja Komisije veštaka Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu i dopune nalaza, kao i nakon analize ovako prikupljenih dokaza, Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu dana 26. 7. 2022. godine donelo odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, jer u njihovim radnjama nisu ostvarena obeležja nekog od krivičnih dela za koje se goni po službenoj dužnosti  - saopštila je danas ova pravosudna institucija.

Zbog gušenja metanom stradali su rudari Branko Čokorilo, Bojan Stajić, Bratislav Živković, Branislav Zlatanović, Petar Petrović, Darko Zlatković, Nenad Trivunac i Radovan Grujić.

BONUS VIDEO:

DAN ŽALOSTI U ALEKSINCU, SOKOBANjI I TRGOVIŠTU: Osmoro rudara stradalo u jami rudnika "Soko"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...