VOZAČI, NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM: Velike gužve na graničnim prelazima (FOTO/VIDEO)

Tanjug

22. 07. 2022. u 14:24

NE jenjavaju letnje gužve na graničnim prelazima, pa je i ovog petka veliki broj vozila na granicama, na ulazu u Srbiju iz pravca Mađarske i Hrvatske, ali i na izlazu ka Bugarskoj i Severnoj Makedoniji.

ВОЗАЧИ, НАОРУЖАЈТЕ СЕ СТРПЉЕЊЕМ: Велике гужве на граничним прелазима (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: AMSS

Početak letnjeg raspusta u nemačkim pokrajinama Hesen, Rajnland-Pfalc i Zarland, ali i u južnom delu Holandije, razlog je za veliki broj putnika iz tih zemalja koji dolaze ili samo prolaze kroz Srbiju, uz sezonu letnjih odmora.


Kako se može videti na kamerama MUP-a, na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, oko 13.30, na ulazu u Srbiju, otvoreno je čak šest traka za putničke automobili, dok je međuprostor popunjen.

Za razliku od prethodnih sedmica, kada je granični prelaz Kelebija bio gotovo prazan, ovog petka i taj prelaz je preopterećen, pa su na ulazu u zemlju otvorene tri trake.

Gužva je i na Batrovcima, iz pravca Hrvatske, gde je na ulazu u zemlju otvoreno sedam traka, kako bi putnička vozila prolazila brže, a velike su kolone i na graničnom prelazu Šid.

Na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj ista slika kao prethodnih sedmica - otvorene su sve četiri trake za putničke automobile.

I na ulazu u Srbiju je povećan broj vozila na tom prelazu, pa su otvorene tri trake.


Na graničnom prelazu Preševo, između Srbije i Severne Makedonije, gužva je u oba pravca, i na ulazu u zemlju i na izlazu iz zemlje - na izlazu iz zemlje radi pet traka za putničke automobile, a na ulazu četiri.

Veći broj automobila je i na ulazu u Srbiju, iz Crne Gore, na graničnom prelazu Jabuka.
 
 

Zato iz Uprave granične policije preporučuju da se koriste manje frekventni prelazi u predstojećim danima vikenda, koji tada imaju i duže radno vreme.


Zbog visokih temperatura preporuka vozačima je da na put krenu pre 11 sati, a ukoliko moraju posle podne, da to bude posle 17 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA PROMENA NA FRONTU: Ukrajinski tenkista otkrio o čemu se radi