NARANDŽASTI METEOALARM U CELOJ SRBIJI: Ovo su temperature izmerene danas u 12 sati, RHMZ izdao novo upozorenje

Novosti online

30. 06. 2022. u 12:57

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je novo upozorenje za celu Srbiju na visoke temperature danas, sutra i u subotu.

НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ: Ово су температуре измерене данас у 12 сати, РХМЗ издао ново упозорење

Foto: Tanjug

- Danas i sutra u celoj zemlji, a u subotu još na jugu veoma toplo sa najvišom temperaturom od 34 do 37°C, na području Beograda oko 36°C, a lokalno se očekuju i tropske noći, može se pročitati na sajtu RHMZ.

Foto: Printskrin RHMZ

Na snazi je i narandžasti meteoalarm.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike uticaće sutra nepovoljno na sve osetljive osobe, naročito na srčane bolesnike, astmatičare i hipertoničare. Savetuje se smanjena fizička aktivnost i zaštita od UV zračenja. Očekivane meteoropatske reakcije su umor, razdražljivost i smanjena koncentracija.

Foto: Printskrin RHMZ

Vreme sutra: Sunčano i veoma toplo, najviša dnevna 37 stepeni

U Srbiji će sutra biti sunčano i veoma toplo vreme sa temperaturom do 37 stepeni Celzijusa, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Posle podne tek ponegde uz lokalni razvoj oblačnosti, u brdsko-planinskim predelima mogući su kiša ili pljusak sa grmljavinom. Duvaće slab promenljiv vetar.

Jutarnja temperatura kretaće se od 14 do 24, a najviša dnevna od 33 do 37 stepeni.U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo. Jutarnja temperatura biće od 20 do 24, najviša dnevna oko 37 stepeni.

Narednih dana će biti pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 33 do 37 stepeni, a ponegde se očekuju i tropske noći. Do kraja perioda posle podne u brdsko-planinskim, a u subotu i od sredine sledeće sedmice i u ostalim krajevima, uz promenljivu oblačnost, pljuskovi s grmljavinom.

U Srbiji do 7. jula pretežno sunčano i veoma toplo, sa najvišom temperaturom u većini mesta od 33 do 37 stepeni, a ponegde se očekuju i tropske noći.

Do kraja perioda posle podne u brdsko-planinskim, a u subotu i krajem perioda ponegde i u ostalim krajevima, uz lokalni razvoj oblačnosti, pljuskovi s grmljavinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije