VUČEVIĆ ZADOVOLJAN NAPREDOVANJEM RADOVA: Futog će dobiti savremen i moderan bazen u okviru sportskog kompleksa (FOTO)

Novosti online

30. 06. 2022. u 11:37

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević obišao je danas radove na bazenu koji se gradi u okviru sportskog kompleksu u Futogu, čime će ovo vojvođansko mesto dobiti kompleks koji ima atletski deo, fudbalski stadion, bazenski kompleks, zatvorenu halu sa terenima, a ugovorena je i izgradnja šest sportskih terena na otvorenom, kao i nekoliko teretana.

ВУЧЕВИЋ ЗАДОВОЉАН НАПРЕДОВАЊЕМ РАДОВА: Футог ће добити савремен и модеран базен у оквиру спортског комплекса (ФОТО)

foto: Tanjug/ KABINET GRADONACELNIKA NOVOG SADA/ALEKSANDAR VASILIC

– Zadovoljan sam i dinamikom i kvalitetom izvođenja radova na bazenskom kompleksu. Takođe, preko Uprave za građevinsko zemljište i investicije potvrdili smo da sve ide planiranom dinamikom. Izvođači su dosta odmakli od marta ove godine, kada smo označili početak radova – rekao je gradonačelnik.

foto: Tanjug/ KABINET GRADONACELNIKA NOVOG SADA/ALEKSANDAR VASILIC

Grad je do sada investirao 400 miliona dinara. Trenutno se izvode radovi na podrumu gde će biti tehnički deo, odnosno moderan sistem kontrole kvaliteta i temperature vode. Grade se olimpijski bazen dimenzija 50h25m i još jedan manji bazen dimenzija 25h7m.

– Drago mi je što imamo snage da u Futogu realizujemo investicije ovakvog nivoa, sadržaje poput ovih nema većina opština. Inače, u Futogu smo rekonstruisali centralne ulice, Kulturni centar, izgradili Dom zdravlja, i ovo postaje mesto koje ima budućnost. Potrebno je i da se prošire kapaciteti puta prema Bačkoj Palanci i onda će ovo prigradsko naselje zaista biti odlično mesto za život. U ovakav sportski kompleks dolaziće ljudi sa zapadne strane grada, ali i iz okolnih mesta. Ovo će biti drugi zatvoreni olimpijski bazen u Vojvodini, jer jedino za sada postoji na SPENS-u – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Iz Uprave za građevinsko zemljište i investicije potvrđeno je da je ukupna vrednost projekta milijardu i 760 miliona dinara, a planirani rok za završetak radova je decembar 2023. godine.

(nsuživo.rs)

BONUS VIDEO:

Svečano otvoren Sentandrejski park u Novom Sadu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

KOLUBARSKI MANEVAR 1914: Kako je penzioner postao vojvoda - riskantan potez Mišića kojim je nadmudrio austrougarsku vojsku