PRAVIMO AUTOMATSKU PROTIVGRADNU ZAŠTITU: Srbija radi na tome da zaštiti ugrožena područja

Novosti online

24. 06. 2022. u 18:01

PRIRODNE nepogode, od početka proleća mnogo puta izazivale su ogromnu štetu pre svega na poljoprivrednim kulturama širom Srbije, a šteta koja je izazvana meri se u milionima dinara.

ПРАВИМО АУТОМАТСКУ ПРОТИВГРАДНУ ЗАШТИТУ: Србија ради на томе да заштити угрожена подручја

Foto: Printscreen/Jutjub/Info LIGA Ivanjica

Premijerka Ana Brnabić, koja je danas boravila u poseti Ovčar banji, kazala je da Republika Srbija usavršava svoju protivgradnu zaštitu ali i da po tom pitanju sarađuje sa regionom.

- Mi pravimo automatsku protivgradnu zaštitu. Automatske, najmodernije stanice. Mi ćemo u narednih nekoliko godina da završimo to. Tamo gde imamo automatsku protivgradnu zaštitu, tamo imamo jako dobre rezultate. Pored toga, ono što radimo je da pokušavamo taj problem da rešimo u saradnji sa regionom. Zato što je nekada kasno da se dejstvuje tek iz Srbije. To radimo i sa Republikom Srpskom. Našim sredstvima ćemo tamo graditi automatsku protivgradnu zaštitu i radarske centre i radarske stanice. Tako da će i to unaprediti našu zaštitu, ovde na teritoriji Republike Srbije i za naše voćare i poljoprivrednike - rekla je premijerka.

Ona je napomenula i drugi vid zaštite kroz subvencionisanje protivgradnih mreža i ostale zaštitne opreme, a za šta se sredstva svake godine povećavaju, a naglasila je da i Vlada i ministarstvo subvencionišu poljoprivrednike koji žele da svoje useve osiguraju.

- Nastavićemo da subvencionišemo i opremu, da ulažemo u radarske centre i automatsku protvgradnu zaštitu. Tamo gde je bilo štete, oformićemo komisije na nivou lokalne samouprave, da popišu svu štetu. Zatim ćemo preko vladine kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima da saniramo tu štetu i nadokandimo ljudima - zaključila je premijerka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

KAKO JE UNIŠTEN NEMAČKI PONOS: Srbin prvi oborio avion u istoriji svetske ratne avijacije