OTIŠAO JE TIHO, KAO ŠTO I ODLAZE VELIKI: Vulin se potresnim rečima oprostio od Predraga Pece Jeremića

Novosti online

03. 06. 2022. u 17:49

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin uputio je telegram saučešća porodici i prijateljima novinara Predraga Pece Jeremića.

ОТИШАО ЈЕ ТИХО, КАО ШТО И ОДЛАЗЕ ВЕЛИКИ: Вулин се потресним речима опростио од Предрага Пеце Јеремића

Foto: MUP RS/Jutjub/Goli Zivot TV Happy

- Sa velikom tugom primio sam vest o smrti Predraga Pece Jeremića, druga, vrsnog novinara i analitičara, dobrog čoveka kome su istina, moral i pravda uvek bili osnov za bavljenje novinarskom profesijom i baš su ga te vrline, pored nespornog talenta za pisanje, izdvojile i potom kroz čitavu novinarsku karijeru i razlikovale od drugih. Otišao je Peca, srpsko novinarstvo ostaje bez izuzetnog poznavaoca društvenih i političkih prilika na nacionalnom i globalnom nivou. Svojim posvećenim radom zadužio je mnoge medijske kuće i listove i postao uzor u srpskom novinarstvu. Peca je bio vredan i čestit čovek, blage naravi, baš tako je i otišao, tiho, kao što i odlaze veliki - navodi se u telegramu saučešća ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

Urednik, novinar, pisac i analitičar Predrag Peca Jeremić preminuo je iznenada danas u Beogradu.

Radio je na Studiju B, bio je jedan od urednika u listu Glas javnosti, novinar i kolumnista nedeljnika Grom, kao i lista Kurir. Napisao je i tri dela knjige "Sačekuša".

Predrag Peca Jeremić je kao student Fakulteta političkih nauka u Beogradu daleke 1984. godine počeo da radi u redakciji "Večernjih novosti" i da se kao mlad novinar bavi "škakljivim" temama.

Jeremić se novinarstvom bavio od 1986. godine, te je prvi tokom devedesetih pred kamere doveo ljude iz sveta kriminala.

Vrlo brzo je u novinarstvu postao zapažen po reporterskim istraživačkim tekstovima, pričama o političkim i ekonomskim aferama, pričama iz oblasti kriminala, ljudima iz sive zone i, kako kaže, knjiga "Sačekuša specijal – Na olovku opljačkali Srbiju!" je nastala kao prirodni sled događaja, s namerom da se neke stvari nikada ne zaborave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene