NIKADA NI SAT VREMENA NISU BILI U ZAVADI: Milan i Bojana Radojičić iz Knića pet decenija u zajedničkom bračnom životu dele i dobro i zlo

J. D.

06. 05. 2022. u 15:46

UPOZNALI su se na igranci u novembru 1971. godine, uzeli se u januaru, a na večnu ljubav jedno drugome zarekli se avgusta 1972. godine.

НИКАДА НИ САТ ВРЕМЕНА НИСУ БИЛИ У ЗАВАДИ: Милан и Бојана Радојичић из Кнића пет деценија у заједничком брачном животу деле и добро и зло

Foto Printskrin

Njihova ljubav duga je pola veka, a tog davnog 29. novembra dovoljan je bio samo pogled da zapali jednu iskru koja i danas tinja između Milana i Bojane Radojičić iz Knića.

Kada vreme vrate unazad, uglas zajedno mogu da potvrde da nije prošlo duže od sat vremena da nisu govorili ili da su bili u zavadi. Sloga i razumevanje je dodaju ključ uspeha za njihov brak dug 50 godina.

- Počeli smo od nule, nismo imali ni krov nad glavom, živeli smo u iznajmljenom stanu sa dve kašike, dva tanjira i isto toliko čaša, ali što je najvažije srcem punim ljubavlju - priseća se Milan.

- Kako su godine prolazile, uz trud i rad uspeli smo da nađemo dobar posao, kasnije i sebi da sagradimo dom i uredimo našu oazu mira.

Dodaju i da su jedno drugom kroz život bili samo vetar u leđa, potpora kad neko stane ovaj drugi mu pruži ruku da zajedno nastave dalje. Danas uživaju u penzionerskim danima, u društvu dece i unučadi.

- Udala sam se sa svega 17 godina i nikada se nisam pokajala zbog toga - dodaje Bojana.

- Sve je krenulo od jednog pogleda, kasnije je usledio dogovor, a potom i brak, zajednički život, deca, a danas i četvoro unučadi koji nas uveseljavaju i brinu o nama.

U njihovom zajedničkom odnosu nikada nije bilo podele poslova na muške i ženske, već su se podjednako pomagali. Milan je tu kad zatreba pomoć oko spremanja zimnice ili nabavke, a Bojana da se lati da pripomogne kada su muški poslovi u pitanju.

- Mi smo jedno drugom sve u životu, jer deca se vole na svoj način, a mi se volimo i poštujemo na svoj - kaže Milan.

- U svemu imamo dogovor i u radu i u kupovini i u životu, jer ne kaže se uzalud dogovor kuću gradi, a nama je našu i sagradio i sačuvao.

I radni vek proveli zajedno

MILAN i Bojana su i svoj radni vek proveli na istom mestu radeći u jednom pogonu.

Zajedno su otišli i u penziju, u kojoj danas uživaju. Vreme provode u svom dvorištu, uglavnom u bašti u kojoj gaje cveće i povrće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda