"OTVORENA SEZONA LOVA NA SRPSKU NEJAČ": Opština Gračanica osudila oružani napad na srpske mladiće i devojke

D. Z.

02. 05. 2022. u 19:40

U IME opštine Gračanica, svih građana i svoje lično ime najoštrije osuđujem brutalan, ničim izazvan, oružani napad na srpske mladiće i devojke kraj Gračaničkog jezera, u kome su teže posledice izbegnute zahvaljujući hrabrosti policajca goranske nacionalnosti koji je odgovorio na napad.

ОТВОРЕНА СЕЗОНА ЛОВА НА СРПСКУ НЕЈАЧ: Општина Грачаница осудила оружани напад на српске младиће и девојке

Foto: Printskrin Youtube/ Kosovo Online

I 23 godine nakon sukoba na Kosovu i dalje traje otvorena sezona lova na srpsku nejač, što je posledica zapaljive retorike albanskih političara iz Prištine, koji su spremni da žrtvuju mir zarad jeftinih političkih poena.

Ovo je povodom jučerašnje pucnjave na grupu srpskih mladića i devojaka kraj Gračaničkog jezera saopštila gradonačelnica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić koja je pozvala sve nadležne institucije, pre svega, KFOR, EULEKS, ali i kosovsku policiju da najhitnije procesuira i primereno kazni napadače na našu decu i time pošalje poruku da nasilje nema mesta među našim građanima.

- Takođe pozivam i međunarodne predstavnike da iskoriste svoj autoritet i stanu u zaštitu srpskog naroda, a vlastima u Prištini ukažu na štetnost antisrpske retorike - naglasila je gradonačelnica Šubarić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri