LALI IME PO JELISAVETI NAČIĆ: Beograd od Holandije dobio autentičan cvet

V. N.

29. 04. 2022. u 15:27

GLAVNI urbanista Beograda Marko Stojčić, ambasador Holandije Jost Rajntajs i predstavnik projekta "Zeleni gradovi Srbije" Hans Buster potpisali su juče u Starom dvoru sertifikat kojim je Beograd dobio autentičnu vrstu lala, a ona će nositi ime po Jelisaveti Načić, prvoj ženi arhitekti u Srbiji.

ЛАЛИ ИМЕ ПО ЈЕЛИСАВЕТИ НАЧИЋ: Београд од Холандије добио аутентичан цвет

Foto Tanjug

Stojčić je zahvalio ambasadi Holandije na toj inicijativi i rekao da su Beograd i Srbija ponosni na činjenicu da imaju posebnu vrstu lala.

- Želim, takođe, da zahvalim ambasadi Holandije sa kojom sarađujemo oko mnogo projekata koji se tiču uređenja zelenih površina i ozelenjavanja grada u okviru projekta "Zeleni gradovi Srbije" - rekao je Stojčić.

Foto Arhiva

Ambasador Holandije izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da ponovo sarađuje sa Beogradom u projektu koji se tiče ozelenjavanja i poboljšanja kvaliteta zelenih površina. Rajntajs je, takođe, istakao da je uređenje zelene površine veoma značajno, kako za životnu sredinu, tako i za raspoloženje ljudi.

- Ova sorta lala će se zvati po Jelisaveti Načić, prvoj ženi arhitekti u Srbiji, koja je bila i globalno poznata, o čemu svedoči i činjenica da ima svoju stranicu na "Vikipediji" na holandskom - rekao je ambasador Holandije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a