CELO VRANJE ZA MALENOG VUKANA: Osmomesečni dečak, koji boluje od SMA, ujedinio sugrađane

D. B. M.

17. 04. 2022. u 08:25

IDU do pobede! Za malenog Vukana! Vranjanci su se ujedinili kako bi pomogli osmomesečnom dečaku koji boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA) i potreban mu je najskuplji lek na svetu. Na Humanitarnom bazaru, koji je na gradskom šetalištu organizovalo Udruženje "Roditeljstvo plus", a koji je umesto jednog, zbog velikog interesovanja učesnika i donatora trajao dva dana, sakupljeno je više od milion dinara.

ЦЕЛО ВРАЊЕ ЗА МАЛЕНОГ ВУКАНА: Осмомесечни дечак, који болује од СМА, ујединио суграђане

Privatna arhiva

Na gradskom šetalištu Vranjanci su sa svojom decom i juče imali priliku da pojedu sladoled, popiju kafu, nauče nešto o prvoj pomoći ili kupe sebi komad odeće, razne prehrambene proizvode, cvetne aranžmane, ukrase i ručne radove, po znatno povoljnijim cenama. Delili su se i vaučeri butika, kozmetičkih salona i prehrambenih marketa.

- Ova akcija je pokazala da u Vranju žive ljudi s velikim srcem - kaže nam Vukanova tetka Aleksandra. - Svi smo u ovoj borbi zajedno i očekujem da izvojujemo pobedu za našeg malog, velikog borca.

Na igranci stanovnici Poljanice prikupili su, čak, 105.000 dinara. Organizovana je i velika žurka za Vukana. Kako bi pružili podršku malom sugrađaninu okupili su se i pekari, trgovci, ugostitelji, vlasnici butika, mnoge organizacije, vokalni solisti, folklorni ansambli. Humana želja okupila je i članove vranjskog ogranka Saveza književnika u otadžbini i rasejanju koji su organizovali humanitarnu prodaju knjiga njihovih članova.

Vukan je s roditeljima u Univerzitetskoj dečjoj klinici "Tiršova" u Beogradu, prima spinrazu, jedini dostupan lek kod nas za SMA. Zahvaljujući toj terapiji lakše guta hranu i diše.

Privatna arhiva

MNOGO ZNAČI SMS

PORODICA moli sve ljude dobre volje da donacijama pomognu da njihov Vukan izađe kao pobednik u svojoj životnoj borbi. Za terapiju i lek "zolgensma" potrebno je oko dva i po miliona evra. Do sada je sakupljeno oko pola miliona, a budući da je bolest kasno otkrivena svaki dan koji dečak provede bez terapije za njih je dug kao godina.

- Ko koliko ima neka pomogne, i jedan SMS mnogo znači Vukanu. A, to je 200 dinara - apeluje tetka Aleksandra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna