SPC DOBILA ČETVRTI HRAM U BEČU: Nova crkva u Eparhiji austrijsko-švajcarskoj

V. N.

14. 04. 2022. u 10:04

SRPSKA pravoslavna crkva dobila je u Majdlingu, u 12. bečkom okrugu, četvrti hram u Beču. Naime, 40 godina posle osnivanja župe Am Šopverk, njen hram Svetog Franje Asiškog predaje se Eparhiji austrijsko-švajcarskoj SPC.

СПЦ ДОБИЛА ЧЕТВРТИ ХРАМ У БЕЧУ: Нова црква у Епархији аустријско-швајцарској

Foto Eparhija austrijsko-švajcarska

To su jednoglasno odlučili Katolički župski savet i Savet za upravljanje imovinom u saglasnosti sa rukovodstvom Bečke nadbiskupije, saopštila je srpska eparhija. Budući da se u okrugu broj katolika smanjio za 80 odsto, a broj Srba povećao, iz Nadbiskupije su saopštili da je prenos župske crkve na SPC prihvatljiv i istovremeno garantuje očuvanje hrama kao hrišćanske bogomolje.

- Zatvaranje katoličke župe je uvek bolno, ali istovremeno, raduje nas što će hram biti sačuvan kao hrišćanska crkva, kao srpska pravoslavna bogomolja, koja će sada biti dostupna brojnoj i mladoj srpskoj zajednici na ovoj novoj lokaciji - saopštavaju iz nadbiskupije.

U razgovoru sa članovima župskog saveta, episkop austrijsko-švajcarski Andrej je obećao da će buduće preuzimanje crkve u Majdlingu biti na zadovoljstvo i nekadašnjih katoličkih vernika, jer SPC neguje srdačne odnose sa svim sestrinskim crkvama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024