POMOĆ I ZA KOMŠIJE: Otvoren Regionalni centar za vanredne situacije u Vranju

J. S.

17. 03. 2022. u 11:47

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin otvorio je Regionalni centar za vanredne situacije u Vranju.

ПОМОЋ И ЗА КОМШИЈЕ: Отворен Регионални центар за ванредне ситуације у Врању

Ministar Vulin sa zaposlenima , Foto Tanjug

On je rekao da su vatrogasci-spasioci naši heroji, uvek spremni da, ne pitajući za ličnu žrtvu, zaštite živote i imovinu naših građana.

- Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem ceni rad svih pripadnika MUP, a posebno naših vatrogasaca - rekao je Vulin i dodao da je zahvaljujući odgovornoj i mudroj politici i ekonomskim merama koje je sproveo predsednik Vučić, Srbija danas sposobna i ima sredstva da ulaže u jačanje i opremanje policije i vatrogasaca, u izgradnju i renoviranje policijskih objekata i vatrogasnih stanica, nabavku savremenih vozila i opreme.

On je naglasio i da je Srbija danas u prilici da pomogne svojim građanima, ali i svima koji zatraže pomoć od Srbije:

- Naša zemlja je sposobna da u času nevolje pomogne Republici Srpskoj, Severnoj Makedoniji, Grčkoj, što smo i učinili prošlog leta usled nezapamćenih požara.

Vatrogasci-spasioci, kako je ministar policije rekao, od početka godine intervenisali su 6.029 puta, od toga oko 5.000 intervencija bilo je na požarima, a njihovim zalaganjem i trudom spaseno je 246 osoba. Vatrogasno-spasilački bataljon u Vranju tokom prošle godine imao je 1.207 intervencija i spasao 136 ljudi.

U ovom centru biće smešteni pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u tom gradu i Vatrogasno-spasilački bataljon, kao i centar za obaveštavanje za južni i istočni deo Srbije.

NAJSAVREMENIJA OPREMA ZA OBUKU

OBJEKAT je opremljen najsavremenijom opremom i trenažnim centrima i u njemu će se obavljati osnovna i specijalistička obuka novih pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica i druge obuke pripadnika Sektora za vanredne situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!