PREMIJERKA BRNABIĆ U VRŠCU: Vazduhoplovna akademija potpisala memorandum o saradnji sa Erbasom

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

15. 03. 2022. u 13:06

Premijerka Ana Brnabić danas je u trening-centru Vazduhoplovne akademije u Vršcu prisustvovala potpisivanju memoranduma o saradnji između te obrazovne ustanove, Ministarstva prosvete i Erbasa.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ У ВРШЦУ: Ваздухопловна академија потписала меморандум о сарадњи са Ербасом

J.J.Baljak

Ovaj značajan dokument podrazumeva opremanje Vazduhoplovne akademije Erbasovom opremom, pre svega novim simulatorom za školovanje u Beogradu, kao i obuku pilota i mehaničara za tipove helikoptera, koje ta kompanija proizvodi.

-Kada smo ranije kupili Erbasove helikoptere, naše pilote smo morali da pošaljemo u Ujedinjene arapske emirate na obuku. Zahvaljujući ovoj saradnji, oni će sada ostajati u Srbiji, a piloti iz drugih zemalja dolaziti kod nas da se obučavaju – rekla je premijerka.

Pre potpisivanja memoranduma, Brnabićeva je sa ministrima Aleksandrom Vulinom i Tomislavom Momirovićem, kao i predsednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem obišla simulator letenja i oprobala se u imaginarnoj vožnji aviona.

J.J.Baljak

Premijerka u simulatoru

Potom joj je u zgradi kontrolnog tornja predstavljeno u šta će država uložiti 40 miliona evra, odnosno kako će objekti i pista u komplesku aerodroma izgledati nakon rekonstrukcije.

Priređen je i petnaestominutni aeromiting, na kom je predstavljen Erbasov helikopter koji koristi naše ministarstvo odbrane, kao i avioni na kojima se u vršačkom trening-centru obučavaju budući piloti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić