"U SRBIJI IMA DOVOLJNO SVIH LEKOVA": Apel građanima da ne prave zalihe

Tanjug

01. 03. 2022. u 13:00

U DANIMA iza nas, u svetlu ukrajinske krize, građani su počeli da kupuju veće količine lekova, međutim, tržište lekova u Srbiji je potpuno snabdeveno, imamo svih lekova u dovoljnim količinama, rekla je danas direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić.

У СРБИЈИ ИМА ДОВОЉНО СВИХ ЛЕКОВА: Апел грађанима да не праве залихе

Foto: MUP

Ona je, u izjavi za Tanjug prilikom obilaska jednog od magacina lekova u glavnom gradu, apelovala na građane da ne kupuju lekove u većim količinama, jer za tim, kako ističe, zaista nema potrebe.

- Jedan od glavnih prioriteta države jeste potpuna, sigurna i kontinuirana snabdevenost lekovima, kako za redovne potrebe, tako i za kovid situaciju i toga smo i zaista bili svedoci od početka pandemije. Apelujem na građane da ne prave zalihe, da ne kupuju lekove koji im nisu potrebni u prekomernim količinama, jer će se stvoriti veštačke nestašice, dolaziće do propadanja lekova, a za tim nema potrebe - naglasila je Škodrićeva.

Zaključuje da su apoteke, bolnice i sve zdravstvene ustanove pune lekova, te da će tako i ostati.

BONUS VIDEO: POTRESAN SNIMAK: Posledice granatiranja od strane Oružanih snaga Ukrajine

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)