ŠKOLSKA GODINA SE PRODUŽAVA: Đaci će u klupama provesti tri dana više

Novosti online

23. 02. 2022. u 13:17

ZBOG trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu, kao i dvodnevnog produžetka februarskog raspusta, škole su u obavezi da do kraja školske godine nadoknade dva radna dana, a školska godina će biti produžena za tri dana, potvrđeno je u Ministarstvu prosvete.

ШКОЛСКА ГОДИНА СЕ ПРОДУЖАВА: Ђаци ће у клупама провести три дана више

Foto AP

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust je po starom kalendaru trebalo da počne u sredu, 22. juna, a za osmake od 7. juna. U skladu sa odlukom Ministarstva prosvete, sve se pomera za tri dana.

I srednjoškolci će na raspust otići kasnije. Prema ranijem kalendaru, 22. juna trebalo je da počne letnji raspust za sve učenike srednjih škola na teritoriji Srbije i AP Vojvodine (za učenike I, II i III razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike I i II razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola).

Za učenike IV razreda gimnazije, IV razreda četvorogodišnjih i III razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje po završetku maturskog/završnog ispita.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije,, učenici u Srbiji su protekle nedelje imali produženi raspust nakon Dana državnosti. Prethodno je bio produžen i jesenji raspust. Korona, kao i prošle školske godine, i ove utiče na kalendar školskih aktivnosti.

BONUS VIDEO:

DRUGARI TIMA NAUČILI SRPSKI ZA TRI MESECA: Školu "Svetozar Marković" pohađa učenik sa Kube

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...