"SVAKI SEGMENT OBRAZOVANJA SMO PODRŽALI" Vučević: Deca su kamen temeljac oko kojeg gradimo budućnost

Novosti online

22. 02. 2022. u 14:45

DECA su kamen temeljac oko kojeg gradimo budućnost Novog Sada i u tu svrhu spremni smo na ogromna ulaganja koja u zadnjih 8 godina iznose respektabilnih 5,5 milijardi dinara, izjavio je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

СВАКИ СЕГМЕНТ ОБРАЗОВАЊА СМО ПОДРЖАЛИ Вучевић: Деца су камен темељац око којег градимо будућност

Foto: Instagram

- Svaki segment obrazovanja smo podržali i to: Srednje obrazovanje sa 3,6 milijardi, od čega je samo u novi dragulj našeg grada, Muzičko-baletsku školu, uloženo 3,1 milijardu dinara; U osnovne škole je za investiciono održavanje uloženo preko 850 miliona dinara; Za PU "Radosno detinjstvo" odvojeno je preko milijardu dinara za investiciona ulaganja - kazao je Vučević.

- Spisak svih radova i poboljšanja infrastrukture našeg vaspitno-obrazovnog sistema na teritoriji grada je pozamašan, skoro 20 osnovnih škola i desetak srednjih škola, na potezu od samog centra Novog Sada pa do Kamenice i Begeča su delimično ili potpuno rekonstruisane ili su dobile neophodna tehnička poboljšanja, a posebno sam ponosan što smo u 2021. godini sa 27 miliona dinara obezbedili besplatne udžbenike za prvake! Brojni projekti su u planu, a u naredne 2 godine biće još značajnih radova. Posebnu pažnju posvetili smo najmlađim, jer Novi Sad se nije slučajno profilisao kao "family friendly" i grad dece. Od sređivanja starih do izgradnje potpuno novih objekata, uspeli smo da značajno skratmo liste čekanja i ubrzo će one postati stvar prošlosti. Na čast i diku svih nas je što je boravak dece u državnim vrtićima potpuno besplatan za 17.000 mališana, dok Grad, kao prvi u Srbiji, subvencioniše i boravak dece u privatnim vrtićima. Deci želim srećno detinjstvo ispunjeno igrom i učenjem i želim da postanu dobri potomci kako bi bili dobri preci - zaključio je gradonačelnik Novog Sada.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati