DA LI JE ZIMI DOŠAO KRAJ? Vremenska prognoza za sledeću nedelju, biće i do 17 stepeni!

Novosti online

12. 02. 2022. u 10:20

NAJNOVIJA vremenska prognoza nam za vikend donosi svežije vreme, ali i dalje toplije od proseka, uz dnevne maksimume od 3 do 9 stepeni celzijusa.

ДА ЛИ ЈЕ ЗИМИ ДОШАО КРАЈ? Временска прогноза за следећу недељу, биће и до 17 степени!

Foto: Depositphotos

Noćni minimumi posebno u noći ka nedelji i u noći ka ponedeljku kretati od -6 do 0 tako da se barem na kratko očekuje povratak noćnih i jutarnjih mrazeva, najavljuje meteorolog Marko Čubrilo.

U subotu će vetar biti slab do umeren, severozapadni, dok će u nedelju biti u okretanju na južni smer.

Vremenska prognoza za sledeću nedelju

Početkom sledeće nedelje nad severnim predelima Italije formiraće se sasvim slab, sekundaran ciklon koji će se uzdužnom osom Italije premeštati na jug i njegov uticaj na vreme nad nama će biti vrlo ograničen.

Osim što će usloviti novo pokretanje toplog strujanja nešto malo kiše bi i utorak i sredu mogao doneti Jadranu i zaleđu Jadrana, zapadnim, jugozapadnim i severozapadnim predelima regiona, dok bi nad ostalim predelima bilo pretežno suvo ili uz retku pojavu slabe kiše. Sneg samo ponegde preko 900mnv. Do srede će duvati slab do umeren južni i jugoistočni vetar, a duž Jadrana jugo.

Ponovo će biti relativno toplo i oko 16. februara maksimumi bi ponegde ponovo mogli prelaziti plus 15 stepeni Celzijusa.

Vremenska prognoza za drugi deo sledeće nedelje ne donosi veće promene sinoptike. Serija snažnih i brzo-pokrentih ciklona će se preko Velike Britanije i obala zapadne Evrope premeštati ka Skandinaviji i Rusji, dok će naš deo Evrope biti u polju stabilnog anticiklona preko kojeg će strujati topao vazduh, dakle tipična pozitivna AO i NAO sa snažnim i dobro formiranim polarnim vrltogom koji pravu hladnoću drži “zarobljenu” daleko na severu.

Tek negde oko 22. februara ima nekih indicija pre svega na clusteru ECMWF-a da bi moglo doći do izmeštanja anticiklona dovoljno daleko na zapad da ka nama dođe do prodora malo veće količine hladnog ali verovatno suvog vazduha bez uslova za ciklogenezu.

Vreme po gradovima

U subotu, dnevna temperatura u gradovima biće oko osam stepeni tokom dana, uz maksimalnih 14 u Negotinu. U Beogradu, Novom Sadu i Loznici po devet stepeni, Kragujevac, Kraljevo i Niš imaće dnevnu temperaturu od osam stepeni Celzijusa. Svuda će biti vedro, uz male šanse za pojavu oblaka, a padavine se ne očekuju nigde. Jedino na Zlatiboru i Kopaoniku temperatura će biti nešto niža, na Kopaoniku čak i ispod nule.

Vremenska prognoza za nedelju donosi minimalne temperature, ispod nule, ujutru, ali će se već tokom dana živa popeti. U Beogradu, Novom Sadu i Loznici osam stepeni i sunčano, dok se u Kragujevcu, Negotinu, Kraljevu i Nišu očekuje nešto oblačnije vreme. Temperatura u ovim gradovima variraće između šest i devet stepeni.

Početkom naredne nedelje, dnevne temperature ići će čak do 17 stepeni i biće vedro sve do srede.

BONUS VIDEO: TEŽAK ZADATAK RONILACA ŽANDARMERIJE - Kako izgleda potraga u rekama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april