SPAS OPERACIJA U TURSKOJ: Devojčici Mariji Gambošević iz Bora neophodna pomoć da ode na lečenje

V. Đ.

12. 02. 2022. u 10:04

MARIJA Gambošević (13) iz Šarbanovaca kod Bora, boluje od retkog oblika kancera "Dezmoid", ali njena porodica iskreno veruju u ozdravljenje.

СПАС ОПЕРАЦИЈА У ТУРСКОЈ: Девојчици Марији Гамбошевић из Бора неопходна помоћ да оде на лечење

Foto Privatna arhiva

Da boluje od opake bolesti, otkrilo se pre tri godine kada joj se pojavio čvorić u preponi.

- Dosad je imala tri operacije, ali nije bilo pomaka. Na početku su lekari kazali da ovaj tumor nije zloćudan, međutim, veoma se brzo širi. Sada čekamo da joj se uradi pet skener, kako bi videli da li je moguće da se obavi operacija u Turskoj. Svi se nadamo da će biti bolje, verujemo u medicinu - kaže Marijina majka Irena.

Marija je vesela devojčica, raduje se svakom novom danu. Ide u sedmi razred OŠ "Stanoje Miljković" u Šarbanovcu. Veliki je borac, optimista, i ima samo jednu želju: da što pre ozdravi i zaigra fudbal.

I pored bolne priče da da ova devojčica boluje od kancera, tuga je još veća jer je Mariji od raka preminula sestra, a prošle godine i otac, koji nije mogao da preboli da će se sa opakom bolešću boriti i Marija.

Gamboševićima je neophodna pomoć, jer nisu u prilici da pokriju troškove operacije u inostranstvu koja u Nemačkoj košta je 250.000 evra, a u Turskoj oko 125.000.

- Od 16. decembra prošle godine smo krenuli sa akcijom prikupljanja novčane pomoći za Mariju i dosad smo prikupili oko 30.000 evra. Akciju nastavljamo jer je Mariji hitno potrebna operacija - kaže Dalibor Jović, iz Udruženja "Borci za Bor".

POMOĆ

ONI koji su u mogućnosti da pomognu, novac mogu da uplate na žiro-račun devojčicine majke Irene broj 200-123138007-25.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)