Detalji koji će vašem domu dati notu luksuza

Novosti online

24. 01. 2022. u 08:15

Dom je svima važno mesto kojem žurimo nakon napornog dana. Pruža nam utehu i sugurnost, ali isto tako može biti odlično mesto za zabavu.

Детаљи који ће вашем дому дати ноту луксуза

Foto: Depositphotos

Kako će dom biti uređen zavisi samo od onih koji u njemu žive i od toga šta se njima dopada. Ukoliko vam je dosadio izgled vašeg doma i želite da napravite neku promenu, to možete postići i manjim komadima nameštaja ili tekstilnih detalja. Nekada je dovoljno staviti nove tepih staze, saksije za cveće ili kvake za vrata, pa da stan zablista ponovo. Ne treba vam stilista i veća suma novca, već samo malo ideja i smernica.

Osvetljenje menja energiju sobe

Mnogi se u osmišljavanju enterijera, kada je reč o osvetljenju, oslanjaju najviše na centralno svetlo. Centralna plafonjera ili luster mogu biti masivni i efektni. Međutim, ono što intenzivnije naglašava toplinu prostorija su sporedna svetla. Manje lampe, bilo da su samostojeće ili ugradne potpuno mogu iz svakodnevne upotrebe potisnuti velike lustere. Ne samo da imaju svoju funkciju da osvetle određeni deo prostorije, već mogu biti vrlo dekorativne. Dobru lampu interesantnog dizajna možete naći i za manje novca. Ono što svakako izgleda luksuzno su kombinacija starog zlata i krem boje. Za one smelije abažuri stonih lampi mogu biti u više boja i nekoliko šara što daje malo ekstravagantniji izgled. Posebno mesto imaju u hodnicima na stočićima ili kod ogledala. U kombinaciji sa masivnim ogledalom i uz adekvatne tepih staze, jedna visoka lampa će hodniku dati svedenost i eleganciju.

Transformacija hodnika uz tepih staze

Ovo je vrlo jednostavan način da potpuno redizajnirate hodnik, kada vam dosadi pređašnji izgled. Zapravo, hodnik je i najlakše kompletno promeniti. Kao prostorija sa najmanje nameštaja, svoj fokus stavlja na detalje. Dovoljno je staviti tapete određenih šara ili boja, i to ne mora biti preko celog zida. Može samo deo biti prekriven tapetama, a ostalo u jednoj boji. Najvidljivije osveženje ćete postići promenom tepih staze. Nekada promena samo tepih staze bude dovoljna i ne traži ništa više. Ukoliko je hodnik svetlih boja, možete staviti dve manje tepih staze jarko plave boje koja odlično ide uz krem ili bež boju. Eklektičan stil daje mnogo više mogućnosti i kombinacija, pa možete uz jarke zidove živopisnih boja staviti crno bele tepih staze, a sve zaokružiti ogledalom i lampom u bojama starog zlata. Ovo ne samo da daje jedan lepršavo-luksuzni stil, već poručuje svima da je u takvom domu društvo dobrodošlo.

Kvake za vrata su mali, ali efektan detalj

Možda izgleda nevažno, ali promenom sitnih detalja nekada se može naglasiti lepota određenih komada nameštaja. Promena kompletnih vrata je zahtevna, ne samo finansijski, već i operativno. To uključuje više majstora i kako to obično bude, prolongiranje završetka radova. Ako vam je to previše, a sigurno jeste, onda jednostavnom promenom boja vrata i promenom kvake za vrata pravite neverovatno osveženje. Kvake za vrata mogu biti masivne, efektne i sa određenim dizajnom i šarom. Najpopularnije su one koje imitiraju kovano gvožđe, koje izgleda retro, ali i moderno u isto vreme. Izbegavajte jednostavne, sive kvake za vrata koje su svojstvene kancelarijskom izgledu. A za dozu luksuza birajte stilizovane, u kombinaciji metala i drveta, mesingane ili baroknog dizajna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)