DETALJNA PROGNOZA ZA NAREDNIH SEDAM DANA: Ne očekujte uskoro otopljenje - kiša, sneg i mraz u nekim delovima Srbije

Novosti onlajn

16. 01. 2022. u 15:10

NAREDNIH sedam do 10 dana u Srbiji bez većeg otopljenja i bez jačeg zahlađenja. Jutrom mraz, a tokom dana temperature manje-više u skladu sa kalendarom, najavljuje meteorolog Đorđe Đurić.

ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА: Не очекујте ускоро отопљење - киша, снег и мраз у неким деловима Србије

Foto: D. Balšić

- Današnje jutro u Srbiji bilo je veoma hladno. U Sjenici je mereno -17°C, u Smederevskoj Palanci, u Banatskom Karlovcu i u Kikindi -10°C, dok je istovremeno u Beogradu bilo -1°C, u Negotinu 0°C - naveo je Đurić.

U svojoj objavi na Fejsbuku istakao je da je pred nama sunčan dan uz temperature od 3 do 9°C, te da će temperature u plusu tokom dana biti i na planinama.

- Ipak, na severu Vojvodine (Subotica), u kotlinama zapadne i centralne Srbije (Požega, Kraljevo) očekuje se magla, uz temperature i tokom dana ispod 0°C - naveo je izuzetke.

Sutra nas, najavljuje, očekuju padavine, ali ne značajne.

- U Srbiji u ponedeljak jutro vedro i hladno, uz mraz, ponegde i maglu, a tokom dana pretežno sunčano i toplije. U toku večeri u severoistočnim, a u toku noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom, dok će na severu padavine već tokom večeri prestatiti, pa se one tokom noći očkuju u južnim i centralnim predelima. Ipak, značajnije padavine se ne očekuju.

Duvaće umeren zapadni i severozapadni vetar, u Vojvodini i na istoku Srbije jak, a u toku večeri u svim predelima Srbije biće jak. Minimalna jutarnja temperatura od -7 do 0°C, u Beogradu -3°C, maksimalna dnevna od 5 do 10°C, u Beogradu do 7°C - ističe meteorolog.

U utorak se takođe očekuje sneg, dok će u sredu temperature dostići maksimalnih sedam stepeni.

- U utorak na severu Srbije sunčano, a u ostalim predelima oblačno, ujutro i pre podne u južnim i centralnim predelima sa susnežicom i slabim snegom. Maksimalna temperatura od 2 do 6°C, u Beogradu do 4°C.

U sredu suvo, ujutro uz umeren mraz, a tokom dana uz maksimalne temperature od 3 do 7°C, u Beogradu oko 5°C.

Prema njegovoj prognozi, u četvrtak i petak se očekuju kiša i sneg, a tokom vikenda slabljenje padavina.

- U četvrtak prvo u severnim, a potom do kraja dana i u ostalim predelima naoblačenje sa kišom, u toku noći sa susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura od 4 do 8°C. U petak u Vojvodini suvo, a u ostalim predelima oblačno i hladnije sa susnežicom i snegom.

Tokom narednog vikenda biće uglavnom suvo, tek ponegde sa slabim snegom. Ujutro uz umeren do jak mraz, a tokom dana prohladno, uz temperature oko i koji stepen iznad 0°C - prognozira Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a