POZNATE LIČNOSTI U HOLU OŠ "BORA STANKOVIĆ": Oslikani likovi slavnih đaka koji su je završili, tu je i Novak Đoković

LJ.Begenišić

07. 12. 2021. u 10:56

LIKOVI prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, zlatnih vaterpolista Filipa Filipovića i Živka Gocića, ministra Branka Ružića, glumica Anite Mančić, Bojane Maljević i Milene Radulović, dramske spisateljice Biljane Srbljanović i još 16 poznatih ličnosti iz različitih oblasti oslikani su u centralnom holu beogradske OŠ "Bora Stanković".

ПОЗНАТЕ ЛИЧНОСТИ У ХОЛУ ОШ БОРА СТАНКОВИЋ: Осликани ликови славних ђака који су је завршили, ту је и Новак Ђоковић

Foto: Shutterstock

Svi oni su bivši đaci ove škole, a projekat koji podrazumeva oslikavanje likova svih slavnih đaka u centralnom holu njihove nekadašnje škole nosi naziv "Korifeji našeg doba" i realizovan je uz pokroviteljstvo Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ova neobična "izložba" biće otvorena u petak, otvoriće je direktorka Rada Rakočević i ministar prosvete i bivši đak ove škole Branko Ružić, a očekuje se prisustvo skoro svih poznatih učenika koji su svoju ranu mladost proveli u "Bori".

U školi se nadaju i dolasku Novaka Đokovića, a izvesno je da će se oni koji ne budu mogli da prisustvuju događaju obratiti putem video-bima.

- Radovi se privode kraju, do petka će sve biti završeno - kaže za "Novosti" direktorka Rada Rakočević. - Razmišljala sam kako na najbolji način da se odužimo i uvažimo legende koje su dečje dane provele kod nas, a zahvaljujući kojima je naša škola često pominjana po svetu. Mnogi su svojim uspesima proslavili kako našu zemlju, tako i školu. Zahvaljući njima ova ustanova više puta je pominjana na najvećim teniskim takmičenjima, kao i na Olimpijadi u Tokiju i prethodnoj u Riju, jer su na tim velikim takmičenjima učestvovali i medalje osvajali đaci naše škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PRETEĆI MEJL STIGAO TOKOM NOĆI: Dojave o bombi u osnovnim školama u Novom Sadu i celom Južnobačkom okrugu