DA DANICI BUDE BOLJE: U Prokuplju je u toku prikupljanje pomoći za lečenje devetogodišnje Danice Petković

D.Zečević

05. 12. 2021. u 16:54

UČENIČKI parlament "Tehničke škole" u Prokuplju sprovodi akciju prikupljanja sredstava za lečenje devetogodišnje Danice Petković koja boluje od cerebralne paralize.

ДА ДАНИЦИ БУДЕ БОЉЕ: У Прокупљу је у току прикупљање помоћи за лечење деветогодишње Данице Петковић

Foto: Budi Human

Akcija koju su podržali učenici i ostalih prokupačkih osnovnih škola i privrednici je u toku, a Danicina majka Slađana ističe da je njoj i suprugu pomoć oko sredstava za lečenje devojčice više nego potrebna.

- Pošto na žalost Danicina dijagnoza za sada ne dozvoljava tretmane matičnim ćelijama, jedini vid pomoći koji nam je na raspolaganju jesu fizikalni i drugi tretmani koji se sprovode u Beogradu i Novom Sadu, a koje izvode profesionalni terapeuti. Budući da je dnevni tretman oko stotinu evra ja i suprug nismo u prilici da ih priuštimo, tako da smo zahvalni svim humanim ljudima, a posebno učenicima prokupačke Tehničke škole koji su pokrenuli humanitarnu akciju - kaže nam majka devojčice Slađana Petković koja pojašnjava da Danica ne govori niti može samostalno da sedi.

I dok pojašnjava da posredstvom Fondacije "Budi human" očekuju dopremanje kolica za devojčicu, Slađana ponavlja neizmernu zahvalnst psihologu Mariji Milošević koja bodri učenike prokupačkih škola u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za lečenje njene devojčice.

Osim pomoći SMS porukama, svi koji žele da pomognu u lečenju ove devojčice mogu to učiniti i putem računa.

Foto: Budi Human

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)