"ČUJEM DECU KOJA VRIŠTE KADA ZASPIM": Putnik iz Preševa opisao kako je pobegao iz autobusa smrti u Bugarskoj

Novosti onlajn

01. 12. 2021. u 07:58

LJULJZIM Sulejmani, državljanin Srbije koji je nedavno povređen u teškoj saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, u kojoj je život izgubilo najmanje 46 osoba, stigao je juče u Srbiju u pratnji našeg ambasadora u Bugarskoj Željka Jovića i nastavlja lečenje u Zdravstvenom centru Vranje.

ЧУЈЕМ ДЕЦУ КОЈА ВРИШТЕ КАДА ЗАСПИМ: Путник из Прешева описао како је побегао из аутобуса смрти у Бугарској

Foto: Printscreen/

Direktor Zdravstvenog centra Vranje dr Saša Đorđević izjavio je da je pacijent smešten na odeljenje hirurgije u novom hirurškom bloku.

- LJuljzim Sulejmani je u dobrom opštem stanju, pod lekarskim nadzorom. Očekuje se otpust kući na dalji oporavak i kućno lečenje - rekao je dr Đorđević.

Sulejmani, koji je iz Preševa, prisetio se strašnog trenutka kada se zapalio autobus prevoznika iz Severne Makedonije kojim je s verenicom putovao u Istanbul.

- Ne mogu da spavam, jer kad zaspim, čujem kako deca vrište, kako ljudi viču i guše se od dima - kaže Sulejmani i priseća se kako je uzeo čekić i razbio prozor, pao kroz prozor na zemlju, pa krenuo da zove verenicu. Dozivao je verenicu, ona je ubrzo iskočila kroz razbijen prozor i pala pored njega, povredila je kolena, a onda je iskočilo još petoro putnika. Požar je buknuo i vrlo brzo se raširio.

- Autobus je udario u bankinu, čuo se udar i odmah je krenula vatra i dim se vrlo brzo proširio - navodi LJuljzim.

On se zahvaljuje medicinskom osoblju Zdravstvenog centra Vranje, u kome, kako kaže, ima sve što je potrebno i svi brinu o njemu. Reči zahvalnosti upućuje i ambasadoru Željku Joviću. Prema njegovim rečima, ambasador ga je dva puta posetio i "mnogo je dobar čovek".

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TELO MATEJA PERIŠA ĆE SUTRA BITI IZLOŽENO U CRKVI U BEOGRADU: Ispraćaj predvodi nadbiskup Stanislav Hočevar