DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA: Meteorolog Đorđe Đurić otkrio kakvo vreme možemo očekivati za Novu godinu

Novosti online

30. 11. 2021. u 22:15

IAKO je nezahvalno dati prognozu vremena za period duži od deset dana, meteorolog Đorđe Đurić kaže da u narednom periodu možemo da računamo na vrlo promenljivo vreme.

ДУГОРОЧНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Метеоролог Ђорђе Ђурић открио какво време можемо очекивати за Нову годину

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

On je naglasio da nas tokom prvih desetak dana decembra ne očekuju neke ekstremne pojave, a da ćemo za Božić i Novu godinu imati vremenske prilike u skladu sa kalendarom.

- Kada sagledamo prosek u prethodnim decenijama, uglavnom na nekih deset godina dolaze tri do četiri snežne zime. Nadamo se da će nas Nova godina obradovati sa snežnim pokrivačem - ocenio je Đurić i dodao da ledene dane sa temperaturama ispod 0 stepeni čitavog dana nećemo imati u nižim predelima.

To ne znači, kako je dodao, da neće biti jutarnjih mrazeva.

Što se tiče prognoze za naredne dane, Đurić kaže da će izgledati ovako:

- Nakon poslednjeg zahlađenja, imaćemo otopljenje narednih dana. U petak imamo novo zahlađenje sa padavinama, kišom, koja će na planinama preći u sneg, da bismo za vikend imali slične prilike današnjim. Bitno je da će vreme uglavnom oscilirati oko svog srednjeg stanja, pa nas prvih dana decembra očekuje vreme u skladu sa kalendarom - naveo je Đurić i dodao da će tokom srede i četvrtka biti osetno toplije sa temperaturama preko 10 stepeni C, sa jakim vetrom na jugozapadu.

Kada je reč o padavinama, kaže da je noćas prvi sneg pao u nižim delovima južne i zapadne Srbije.

- Beograd i Vojvodina, kao i veći deo severa zemlje, ostao je bez snega u skladu sa prognozom. Na prvi sneg ćemo morati i dalje da čekamo - nagovestio je meteorolog.

Prema njemu, snežni pokrivač će biti primetan nu višim predelima zemlje, ali i nižim delovima zapadne Srbije, u Užicu, Ivanjici, Arilju...

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!