RADOJIČIĆ ČESTITAO DAN PRIMIRJA: Nikada nećemo zaboraviti naše oslobodioce, Srbija ostaje na putu slobodarskih ideala

Novosti online

11. 11. 2021. u 09:52

GRADONAČELNIK Beograda prof. dr Zoran Radojičić čestitao je građanima 11. novembar Dan primirja i naglasio važnost sećanja na pale borce u Prvom svetskom ratu.

РАДОЈИЧИЋ ЧЕСТИТАО ДАН ПРИМИРЈА: Никада нећемо заборавити наше ослободиоце, Србија остаје на путу слободарских идеала

Foto Tanjug

- Srbija je zemlja koja je najduže učestvovala u ovom ratu i u odnosu na broj stanovnika podnela je najveće žrtve. To nikada ne smemo zaboraviti. Ovo je i dan kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale rat. Veliki rat bio je sukob koji građani Srbije moraju pamtiti i neprestano podsećati na njega. Ovo je važan datum za sve nas, koji se slavi u celoj Evropi, ali i širom sveta – istakao je gradonačelnik.

Radojičić je dodao da nama, potomcima palih rodoljuba koji su žrtvovali svoje živote u neravnopravnoj borbi protiv nemerljivo jače sile i doživeli nezamislivu patnju, ostaje da svake godine na ovaj dan kažemo veliko hvala i pokažemo da Srbija nikada neće zaboraviti svoje oslobodioce.

– Građani Srbije sigurno nikada neće zaboraviti i naše saveznike koji su nam pomogli u ovoj globalnoj borbi za slobodu. Ključno za budućnost generacija koje dolaze je da poštuju sećanje na pale žrtve, kako se ovakvi sukobi više nikada ne bi dogodili – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

BONUS VIDEO: ODAVDE SE SVE VIDI: "Novosti" u Operativnom centru Policijske uprave grada Beograda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)