ŽIVIĆU MURAL U RODNOM KRUŠEVCU: Grad pod Bagdalom se seća nedavno preminulog srpskog glumca (VIDEO)

S. Babović

04. 11. 2021. u 08:13

MURAL sa likom glumca Marka Živića (1972-2021), u Ulici Vojislava Ilića u njegovom rodnom Kruševcu, juče je priveden kraju, a au­tor je Vladimir Vasić.

ЖИВИЋУ МУРАЛ У РОДНОМ КРУШЕВЦУ: Град под Багдалом се сећа недавно преминулог српског глумца (ВИДЕО)

Foto S. Babović

Ideja da se oslika jedan od omiljenih srpskih glu­maca Marko Živić, koji je sredinom oktobra izgubio bitku sa kovidom 19, po­tekla je od Vladimirovog prijatelja Dalibora Ma­rinkovića, koji je i finan­sirao slikarski poduhvat na fasadi stare kuće. A, sam autor kaže da ga je in­tenzivno slikao 30 sati.

Fasada kuće gde je osvanuo lik Mareta, kako su Živića u Kruševcu zvali najbliži prijatelji, nalazi se u bli­zini Osnovne škole "Do­sitej Obradović", i sada je potpuno oživela sa prepo­znatljivim likom glumca, zastavom i porukom: "Kru­ševac je kuća, a Lazarica je stub". Ime glumca sa go­dinom rođenja i smrti is­pisani su na crtežu najpo­znatije kruševačke crkve i Don Žon kule, najočuvanijeg ostatka srpske prestonice iz 14. veka.

To su mesta koja je Marko Živić rado obila­zio kada se vraćao u rodni Kruševac, a kako su posle njegove smrti posvedočili za "Novosti" njegovi najbli­ži prijatelji, u Kruševcu je sve češće boravio po­slednjih godina. Ostvario je brojne uloge i na sceni Kruševačkog pozorišta. Jedna od neostvarenih želja ostala je da snimi TV seriju posvećenu urbanom Krušev­cu pod imenom "Enter".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!