DR KON O UVOĐENJU KOVID PROPUSNICA: "Nisam zadovoljan, mere nisu dovoljne"

Novosti online

21. 10. 2021. u 09:46

ČLAN Kriznog štaba i epidemiolog dr Predrag Kon govorio je u Jutru na TV Prva o poslednjoj odluci donetoj u sredu, uvođenju kovid propusnica.

ДР КОН О УВОЂЕЊУ КОВИД ПРОПУСНИЦА: Нисам задовољан, мере нису довољне

Foto: Printskrin Kurir TV

Kon je pozdravio mere, ali i poručio: "Nisam zadovoljan."

- Nisam zadovoljan, ne zato što sam nezadovoljnik kao čovek, već zato što mislim da ove mere neće biti dovoljne - kazao je u TV programu.

Smatra i da ove mere nisu dovoljne.

- Mi smo tražili da sve što nije neophodno bude zatvoreno posle 17 sati. I da nakon tog vremena bude zabranjeno javno okupljanje - rekao je Kon o stavu medicinskog dela Kriznog štaba.

- Pozdravljam i kao član štaba i epidemiolog propusnice. Primenjivaće se prvenstveno u noćnim klubovima. To je pre svega tehnička stvar.

Bitno je da je urađena edukacija i priprema za sve inspekcije i komunalne policije koje će raditi na kontroli. Ono što je bitno je zaoštravanje kontrole, rekao je Kon. Istakao je da se insistiralo da to bude javno objavljivano ko krši.

Prvi efekti uvođenja kovid propusnica lično kaže da je skeptičan da će se uskoro videti, jer se uvode za objekte posle 22 sata.

- Mi imamo situaciju da je pred nama sezona slava, zima, meseci kada je vrlo aktivan ovaj virus. Najmanje dve nedelje pred nama je slična situacija kao sada.

(TV Prva)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

VREMENSKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 28. MAJ: Stiže velika promena vremena