ZAJEDNO ZA LEČENJE MERJEM I LANE: Devojčicama neophodna značajna finansijska sredstva za terapije i lakši život

N. Kočović

01. 10. 2021. u 22:43

NOVOPAZARCI, ali i žitelji ostalih gradova Srbije, prethodnih dana su se ujedinili kako bi se skupilo što više novca neophodnog za terapije i lečenje bolesnim devojčicama Lani Stefanović i Merjem Nikšić.

ЗАЈЕДНО ЗА ЛЕЧЕЊЕ МЕРЈЕМ И ЛАНЕ: Девојчицама неопходна значајна финансијска средства за терапије и лакши живот

Foto: Printscreen/ Jutjub

U akciju prikupljanja novca uključile su se kompanije, institucije, brojni pojedini, značajan doprinos dali su i ugostitelji koji su u svojim objektima postavili kutije za donacije, a uključili su se i na taj način što su se odrekli prihoda od prodaje pića.

Lana je rođena 25. decembra 2012. godine i boluje od retke i neizlečive tuberozne skleroze. Od rođenja ima epileptične napade, a ima i problema sa srcem koje je kuca van sinusnog ritma.

Uključena je u sve vidove stimulacije i lečenja, ali nijedna terapija do sada nije donela boljitak.

Foto printskrin

Jedina nada za njenu porodicu je lečenje na klinici u Hjustonu, gde bi trebalo da otputuje na preglede i konsultacije. Sredstva su joj potrebna za lečenje, operaciju, rehabilitaciju, logopedske i defektološke tretmane, ako i za put i smeštaj u SAD.

Merjem je rođena 4. juna 2019. godine, ali je nakon rođenja došlo do infekcije pupka bakterijom ešerihija koli koja je izazvala sepsu na mozgu, što je dovelo do leukomacije.

Foto printskrin

Odmah po otpuštanju iz bolnice, uključena je fizikalna terapija, a do sada su je roditelji vodili na rehabilitacije i lečenja u brojne banje i zdravstvene ustanove u zemlji.

Kako bi mogla da normalno sedi, prohoda i progovori, nadu daje tretman matičnim ćelijama u Kijevu.

Za lečenje dve devojčice novac se može uplatiti i preko Fondacije “Budi human” tako što će se za Lanu poslati sms poruka 1113, a Merjem 1041 na broj 3030.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati