DONETA ODLUKA: Ovako će đaci ići u školu sledeće nedelje, promene u dva grada

Lj.B.

03. 09. 2021. u 12:36

MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je na svom sajtu odluku o tome kako će sledeće nedelje učenici krenuti na nastavu po opštinama.

ДОНЕТА ОДЛУКА: Овако ће ђаци ићи у школу следеће недеље, промене у два града

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako se navodi na sajtu ministarstva, na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba, drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se od 6. septembra 2021. godine i u srednjim školama na teritoriji Kragujevca i opštine Veliko Gradište.

U režimu drugog modela nastave ostaju i srednje škole u 15 jedinica za koje je odluka doneta prošle nedelje.

Takođe na snazi ostaje odluka o primeni trećeg modela, odnosno onlajn nastave u svim srednjim školama u opštini Tutin i osnovnim i srednjim školama na teritoriji Kosova i Metohije.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model organiizacije obrazovno-vaspitnog rada, koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Podsetimo, većina učenika krenula je regularno u školsku godinu, osim u srednjim školama u 15 jedinica i to Kladovu, Petrovcu na Mlavi, Novoj Varoši, Priboju, Užicu, Valjevu, Despotovcu, Jagodini, Paraćinu, Svilajncu, Rekovacu, Ćupriji, Preševu, Novom Pazaru i Bojniku. Nastava u srednjim školama u ovim lokalnim samoupravama odvijala se protekle nedelje po drugom modelu - kombinovanom, po kome se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Tutin je jedina lokalna samouprava u Srbiji gde se primenjuje treći model, odnosno onlajn nastava u svim srednjim školama.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)