RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Uslediće nagli preokret

Novosti online

24. 08. 2021. u 08:22

IZNAD većeg dela Srbije danas se očekuje promenljivo oblačno i osetno svežije vreme, na severu i zapadu mestimično s kišom, ponegde i s pljuskovima s grmljavinom, a na jugu i jugoistoku tokom čitavog dana pretežno sunčano i toplo

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ: Уследиће нагли преокрет

Foto: Tanjug/S.A.

Vetar slab i umeren, severni i severozapadni.

Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, najviša od 22 na severozapadu do 31 na istoku i jugoistoku, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu promenljivo oblačno i osetno svežije, povremeno s kišom i pljuskovima, uz mogućnost grmljavine.

Vetar slab i umeren, severni i severozapadni.

Foto: RHMZ

Meteorološka najava

Naoblačenje sa kišom i pljuskovima koje je zahvatilo zapadnu Srbiju, Srem, severni i srednji Banat tokom jutra premeštaće se ka Beogradu i jugu Banata, a zatim i području centralne Srbije.

Danas u većem delu zemlje osetno svežije.

Dnevna temperatura biće u padu za oko 10 stepeni u odnosu na jučerašnji dan i u većini mesta kretaće se od 22 do 25 °C, osim na jugu i jugoistoku gde će veći deo dana biti pretežno sunčano i toplo sa temperaturama od 28 do 31 °C.

Najniža temperatura oko 17, najviša oko 23 stepena.

Narednih dana i dalje promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom i osetno svežije, osim na jugoistoku i istoku, gde će doći do pada temperature, ali će se i dalje zadržati toplo vreme, samo na severu u četvrtak uglavnom suvo.

Foto: RHMZ

RHMZ upozorenje

Na Brzavi, Moravici, Ljigu, Jadru, Lugomiru, Jablanici i Rzavu ostvaruju se nepovoljni hidrološki uslovi sa gledišta kvaliteta vode (zadržavanje visokih temperatura vode i smanjenje proticaja vode) i vodosnabdevanja.

Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto ispod niskog plovidbenog nivoa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)