"PUCALI SU DA UBIJU ŠTO VIŠE": Đorđe Ugrenović na godišnjicu stravičnog zločina u Goraždevcu

Novosti onlajn

13. 08. 2021. u 13:21

GODIŠNjICA ubistva srpske dece u Goraždevcu, jednog od najvećih zločina od dolaska međunarodnih misija na KiM, obeležena je parastosom u lokalnoj Crkvi Presvete Bogorodice.

ПУЦАЛИ СУ ДА УБИЈУ ШТО ВИШЕ: Ђорђе Угреновић на годишњицу стравичног злочина у Гораждевцу

Foto: printskrin RTS

Parastosu kojim je obeležena godišnjica zločina u Goraždevcu, prisustvovali su članovi porodica ubijene i ranjene dece, meštani, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i lokalne samouprave.

Parastos su uz sveštenike služili i monasi iz manastira Visoki Dečani.

Jedan od ranjenih u napadu, Đorđe Ugrenović kaže da je sve ostalo u sećanju i da to neće nikada zaboraviti.

- Grejalo je sunce kao i danas, lep dan, otišli smo tamo jer je to bilo jedino mesto gde smo mogli da se okupimo i rashladimo od letnjih vrućina. Niko nije mogao ni da pomisli da može tako nešto da se desi, a desilo se. Nažalost, Ivan i Panto nisu preživeli, mnogo nam je teško da ovde dođemo 13. avgust. Niko nije video egzekutora, videli su se samo bljesci od oružja, bila su tri-četiri rafala, nisu gledali ni da li je dete malo, da li je odrastao čovek. Pucali su da ubiju što više - rekao je Ugrenović.

Bogdan Bukumirić, takođe jedan od ranjenih, rekao je da ne oseća potrebu za osvetom, ali da živi za dan kada će počinioci biti pronađeni i kažnjeni.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna