GENERAL ZERVAKIS: Principijelno "ne" priznavanju takozvanog Kosova

Tanjug

11. 08. 2021. u 19:46

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa komandantom Nacionalne garde Kipra, general-potpukovnikom Dimokritosom Zervakisom, koji je potvrdio da Kipar ostaje pri svom principijelnom stavu kada je reč o nepriznavanju tzv. Kosova.

ГЕНЕРАЛ ЗЕРВАКИС: Принципијелно не признавању такозваног Косова

Foto Tanjug

Stefanović je istakao da Srbija i Kipar neguju tradicionalno prijateljske odnose, zasnovane na istorijskoj bliskosti, međusobnom uvažavanju i razumevanju.


General Zervakis je ponovio da Kipar ostaje pri svom principijelnom stavu kada je reč o nepriznavanju tzv. Kosova i istakao važnost međusobne podrške u zaštiti suvereniteta i poštovanja principa međunarodnog prava, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Stefanović je zahvalio na principijelnoj podršci Kipra očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i istakao da naša zemlja čvrsto podržava teritorijalni integritet i suverenitet Kipra.

Ocenio je da Srbija nastoji i da, kroz angažovanje pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru, pomogne u očuvanju mira i iznalaženju dugoročno održivog i prihvatljivog rešenja.

Sagovornici su iskazali obostrano opredeljenje za dalji razvoj saradnje u oblasti odbrane, posebno u vojno-vojnom i vojno-tehničkom domenu.

Stefanović je istakao da je učešće u zajedničkim vežbama najbolji način za dostizanje interoperabilnosti i izgradnju sposobnosti dve vojske.

Uputio je poziv ministru odbrane Kipra da poseti Srbiju i rekao da je Sajam „Partner 2021“ koji se održava u oktobru dobra prilika za to.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave