VUČIĆ O OBAVEZNOJ IMUNIZACIJI: Sutra bih to uradio, ali postoji Ustav - Strašna je odgovornost na onima koji neće da se vakcinišu

Novosti online

14. 07. 2021. u 11:25

SRBIJA ne može da uvede obavezno vakcinisanje jer je to u suprotnosti sa Ustavom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska ZF fabrike u Pančevu.

ВУЧИЋ О ОБАВЕЗНОЈ ИМУНИЗАЦИЈИ: Сутра бих то урадио, али постоји Устав - Страшна је одговорност на онима који неће да се вакцинишу

Foto: S. M. J.

Na pitanje novinara da li Srbija može da prati Grčku i Francusku koja je odredila obaveznu vakcinaciju za određene kategorije stanovništva, iako se na Exit ulazilo za digitalnim sertifikatom za vakcinaciju, da li to može da se uradi za bisokope, pozorišta.

- Nemačka je pokušala to isto, pa odustala zbog prava. Mi imamo Ustav. Znate kakav sam pobornik vakcine. Kako ću da kažem građanima vi možete da uđete jer ste vakinisani, a vi ne u šoping mol jer niste. Kako da branim Ustav. Ne pričamo o jednostavnim stvarima - kazao je Vučić.

- Vakcinacija se nastavlja, ne stagnira, 50 posto vakcinisanih preći ćemo za mesec dana. Kako ja da kažem građaninu vi smete da uđete u Šoping mol ili vi ne smete, jer niste vakcinisani. To je vređanje ljudskih prava. Ali je strašna odgovornost za one koji neće da se vakcinišu. Imamo mnogo funkcionera koji se nisu vakcinisali. Danas sam zamolio jednog ministra da se vakciniše. Stalno neki izgovori. 

Istakao je da je poboljšano stanje poslednjih dana.

- Naravno da nije dovoljno. Imamo čitave regije kao crne rupe - čudni ljudi, ne znam šta je u pitanju, ili mi nismo uradili dobar posao. Radićemo na tome da uvodimo lutrije, da platimo ljudima da bi se vakcinisali, jer raste broj vakcinisanih - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)