JEDNOSTAVNO, ALI VAŽNO: Čuveni ruski lekar objasnio kako produžiti život (VIDEO)

Novosti online

05. 07. 2021. u 19:43

RUSKI lekar Aleksandar Mjasnikov je pozvao gledaoce da se ponekad odreknu lifta i drugih civilizacijskih blagodati kako bi produžili život.

ЈЕДНОСТАВНО, АЛИ ВАЖНО: Чувени руски лекар објаснио како продужити живот (ВИДЕО)

Foto: Rusija 1 printskrin

Lekar je podsetio na važnost redovne fizičke aktivnosti u životu svakog čoveka.

U emisiji "O najvažnijem" na TV kanalu Rusija 1, Aleksandar Mjasnikov se setio svoje majke, gerontologa Olge Mjasnikove, koja je uvek prala pod rukama, nosila torbe iz prodavnice i odbijala da kupi mašinu za veš. 

Doktor Mjasnikov je rekao da ne postoji takva bolest, takvo doba i takvo stanje u kojem bi fizička aktivnost bila kontraindikovana za osobu.

- U svemu pronađite fizičku aktivnost! Odustanite od lifta! Da li treba negde da idete? Šetajte! Morate pešačiti najmanje 5 kilometara dnevno. Trebalo bi više da stojite, a ne da sedite! - savetuje lekar.

Od svih vrsta vežbanja, preporučio je da se posebna pažnja posveti hodanju, plivanju, trčanju i drugim vrstama fizičkih vežbi niskog intenziteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina