NIKADA ME NEĆE SPREČITI DA BRINEM O SRBIMA: Ministar Udovičić se sastao sa studentima Univerziteta u Prištini

Novosti online

02. 07. 2021. u 15:12

NAKON što su prištinske institucije zabranile ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću da uđe na Kosovo i Metohiju, najbolji sudenti Univerziteta u Prištini doputovali u Beograd gde su im uručene stipendije.

НИКАДА МЕ НЕЋЕ СПРЕЧИТИ ДА БРИНЕМ О СРБИМА: Министар Удовичић се састао са студентима Универзитета у Приштини

Foto: Tanjug/Strahinja Jovanović

Ministar Udovičić dodelio je danas najboljim studentima Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici 35 ugovora o stipendiranju Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Foto: Tanjug/Strahinja Jovanović

Činu dodele stipendija najuspešnijim akademcima prisustvovali su direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije dr Petar Petković i prorektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof. dr Jovan Bazić.

Foto: Tanjug/Strahinja Jovanović

Najbolji studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici došli su u Beograd, jer ministru Udovičiću nije bio dozvoljen ulazak na teritoriju naše južne pokrajine, usled čega je bio sprečen da im ugovore o stipendiranju uruči u Kosovskoj Mitrovici u toku Akademske nedelje, koja je organizovana u svim univeritetskim centrima Republike Srbije od 20-26. juna.

Foto: Tanjug/Strahinja Jovanović

- Možda oni mogu, s vremena na vreme da me spreče da se slobodno krećem svojom zemljom, ali nikada neće sprečiti ni mene, ni bilo koga u državi Srbiji, da brine o svom narodu u našoj južnoj pokrajini. Zato smo danas ovde, jer ne dopuštamo ni po koju cenu da vi najbolji i najuspešniji ostanete uskraćeni za zaslužene stipendije koje će vam olakšati dalje školovanje i usavršavanje, od koga će, na kraju naša Srbija imati najviše koristi. Godinu dana posle proslave jubilarne 50. godišnjice postojanja Univerziteta u Prištini sa ponosom svedočimo da su trud i posvećenost koje ste uložili u svoje usavršavanje rezultirali uspehom vrednom divljenja. Vaša nesalomiva ambicija i nastojanje da u vremenima izazova date svoj maksimum i težite najboljoj verziji sebe, dokazuju da samo oni koji iskreno i bezrezervno veruju u sebe prave razliku. Odatle potiče i naše uverenje da upravo vi imate i snagu i otivaciju da nastavite putem uspeha i budete predvodnici svoje generacije. Čestitam vam na izuzetnim postignućima, uveren da će vam ove stipendije biti samo dodatni impuls da ostvarujete svoje ciljeve i snove. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da vas prati i veruje u vaš potencijal - istakao je u svom obraćanju studentima ministar Udovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAZNAJEMO! Vest koju je Vučić zaboravio da saopšti: 100.000 ljudi koji su dobili vaučere od 5.000, dobiće još 10.000 dinara