NISAM BIO NA SPISKU ZA ODLAZAK: General Vladimir Lazarević iz svog doma u Nišu, za "Novosti", o oporavku nakon moždanog udara

D. ALIHODžIĆ

01. 07. 2021. u 09:00

Idem zasad polako, stepenicu po stepenicu ka oporavku. Ne znam koliko će trajati taj put, ali je najvažnije da sam se vratio, jer, prosto, nisam bio na spisku za odlazak.

НИСАМ БИО НА СПИСКУ ЗА ОДЛАЗАК: Генерал Владимир Лазаревић из свог дома у Нишу, за Новости, о опоравку након можданог удара

General sa timom doktora koji su brinuli o njemu / Foto D. Milić

Ovako, za "Novosti", priča penzionisani general Vladimir Lazarević (72), koji je pre 15 dana doživeo moždani udar. Posle uspešnog lečenja u Vojnoj bolnici i Klinici za kardiohirurgiju u Nišu sada o njemu, kod kuće, brine supruga Olgica.

- Znam da me očekuju mnogobrojni pregledi i kontrole da bi se otkrilo šta je izazvalo takvu krizu u mom organizmu. Naoružao sam se strpljenjem i vojnički disciplinovano poštujem sve savete lekara. I da se razumemo, nije ovo prva neprilika u mom životu. Preživeo sam rat i kazamat, tako da je ovo tek malo upozorenje da se posvetim svom zdravlju - kaže general Lazarević i dodaje da nije imao nikakve tegobe i da ga je udar zadesio tokom spavanja. - Želim da zaboravim te trenutke.

Pamti, kaže, da su svi bili zabrinuti za njega, ali da se brzo vratio sa tog puta za koji još nije bio spreman.

- Dane koji su usledili pamtiću po brojnim pozivma i porukama podrške, koje su mi prenosili članovi porodice, jer meni nije bila dozvoljena komunikacija dok se lekari nisu uverili da je kriza prošla - raspoloženo nam govori general, koji je bolničke dane proveo kao kod svoje kuće, jer je pored njega danonoćno bio najmlađi sin Milan Lazarević (37), koji rukovodi Odeljenjem za hemostazu i ekstrakorporalnu cirkulaciju na Klinici za kardiohirurgiju.

Milan je sa profesorom Slobodanom Vojinovićem brinuo o očevom lečenju.

- Dirnulo me je koliko su Slobodan i Milan brinuli o meni, kao i svi lekari sa Klinike, na čelu sa profesorom Draganom Milićem. Zahvalan sam i znanim i neznanim ljudima, koji su strepeli hoću li se oporaviti. Sada nisam u mogućnosti da im se lično zahvaljujem, ali verujem da će biti dana i da ćemo izvojevati još mnogo pobeda - poručuje general Lazarević.

Inače, pored Milana, general ima još dvojicu sinova, Marjana i Vladana, koji rade u Vojsci Srbije.

 

Foto Privatna arhiva

SIN USPEŠAN LEKAR

Generalov sin Milan jedini je lekar transfuzijske medicine u UKC Niš i jedini lekar u Srbiji koji pored ove specijalizacije ima i specijalizaciju iz hematologije. Sa samo 37 godina već je stvorio najbolju laboratoriju za kliničku hemostazu u Srbiji. I pored velikih obaveza na Klinici, dr Milan je stigao da napiše i doktorat koji će braniti u septembru...

VOJNIK

Lazarević je tokom sukoba na Kosovu i Metohiji bio komandant Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije, a pošto je Haški tribunal protiv njega podigao optužnicu za ratne zločine, dobrovoljno se predao 2003. godine. Osuđen je na 15 godina zatvora, a kazna mu je u međuvremenu smanjena na 14 godina. Na slobodu je pušten 2015. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili