GASTROENTEROLOG profesor doktor Vojislav Perišić pričao je o jogurtu za koji se priča da je "čudo" za imunitet i varenje, i rekao da ništa od toga nije istina.

Plavi

28.06.2021. 16:36

Naši proizvodjači su totalno uništili prirodni jogurt. To su uglavnom mešavine raznih šećera (lažan voćni ukus) a naivan narod kupuje to djubre.

petar56

28.06.2021. 17:10

Vise od dvije decenije proizvodim jogurt i kisjelo mlijeko. Na postoji razlika izmedju ova dva proizvoda, proizvode se od istog mlijeka, iste kulture, ista oprema, iste temperature, razlika je u redosledu koraka u proizvodnji. Imaju identičan hemijski sastav. Oba proizvoda su prirodna i mislim veoma zdrava. Uopste mi nije jasan ovaj doktor. Mislim da bi trebao da posjeti neku mljekaru, ili da se sjeti kako su njegovi na selu proizvodili fermentisane mliječne proizvode, a ne da ovako LUPA.

Sale

28.06.2021. 19:30

Šteta što to nije istina.. nažalost iz istog razloga proizvođači iz istog razloga stavljaju šećer i u kiselo mleko... obićno do 5%.

Pedja

01.07.2021. 00:23

razlika izmedju jogurta i kiselog mleka ne postoji, ista kultura se koristi za izradu, tj iz iste kesice se sipaju u rezervoar sa mlekom razlika je u koracima. Kako mi idu na zivce ovi strucnjaci za mleko i mlecne proizvode. Veze ovaj nema sa zivotom.