GDE JOJ MESTO NIJE: Na zelenoj površini u centru Negotina počeo da raste žbun marihuane (FOTO)

S.M.J.

18. 06. 2021. u 19:43

NIJE retko da se među brojnim kulturama na ovdašnjim njivama i u improvizovanim laboratorijama nađe i marihuana, kao jedna od najprofitabilnijih na tržištu.

ГДЕ ЈОЈ МЕСТО НИЈЕ: На зеленој површини у центру Неготина почео да расте жбун марихуане (ФОТО)

Foto: D.Stojmirović

Marihuana u centru Negotina 

Poslednjih godina zaplene marihuane su gotovo svakodnevne, ali se do sada nije desilo da se ovo najčešće korišćeno halucinogeno sredstvo kod nas i u svetu, pronađe i na javnoj površini.

Jedan takav žbun, prepoznatljivih listova, pronađen je danas na travnjaku u Ulici JNA u Negotinu, u neposrednoj blizini Unikredit banke i Matijevića.

Foto: D.Stojmirović

Mlada konoplja, kanabis, biljka za koju u žargonu postoje brojni nazivi, uspela je da neprimećena do sada razvije brojne listove, a otkrivena je tek kad se razbokorila i počela da raste u visinu.

Nije poznato kako je marihuana dospela na ovaj travnjak, ni da li ju neko gajio, tek umesto obične trave uz korov pored trotoara našla se i jedna od vrsta biljke koja se vekovima koristi za uživanje, ali i u medicinske i industrijske svrhe.

Rast su joj, međutim, zaustavili komunalci, koji su i iščupali iz korena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo