PODVIG TAMARE BENEŽAN (15) IZ LEDINACA: Telom odbranila sestru (2) od razjarenih pasa

Lj. P.

17. 06. 2021. u 11:23

HRABROST petnaestogodišnje Tamare Benežan iz Ledinaca, zadivila je sve. Ova učenica osmog razreda Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", devojčica krhke i nežne građe, nedavno je spasla dvoipogodišnju sestričinu od dva pomahnitala psa.

ПОДВИГ ТАМАРЕ БЕНЕЖАН (15) ИЗ ЛЕДИНАЦА: Телом одбранила сестру (2) од разјарених паса

Foto N. Karlić

Oni su ih napali na ulici u selu Dobrodol kod Iriga.

I sama uplašena scenom kada su se u Ulici Ive Lole Ribara, gde je šetala sa malenom rođakom dok je boravila kod dede u poseti, iz komšijskog dvorišta iznenada pojavila dva psa i nasrnula na njih. Zahvaljujući pribranosti, Tamara je uspela da svojim telom zaštiti dvoipogodišnjakinju, sklonivši je iza sebe.

Psi od kojih je jedan, kako saznajemo, rase kane korso, a drugi azijat, povredili su Tamaru po rukama i telu, a daljih ujeda spasao ju je deda Trivko S. (67), koji je čuvši dečju vrisku, istrčao napolje.

Da bi odbranio devojčice, deda je legao na jednu od njih, a tada je pas počeo i njega da ujeda. Zadobio je povrede, a lekarska pomoć im je ukazana u Kliničkom centru Vojvodine.

- Sada sam dobro - tihim glasom veli skromna Tamara. - Posle dve nedelje odsustvovanja, u ponedeljak sam ponovo krenula u školu. Moram da nadoknadim propušteno, radimo testove, pripremam se za prijemni za upis u srednju školu.

Foto N. Karlić

Plemeniti Tamarin podvig nije ostao nezapažen. Juče su je u njenom domu u Ledincima posetili Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje i Dejan Mrđenović, direktor OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", koju devojčica upravo završava.

- Došli smo da kažemo da smo ponosni na tebe, našu heroinu koja je uspela da spase malu rođaku od pasa - kazala je Dina Vučinić, uručujući joj poklone, cveće i tablet. - Uprava za obrazovanje ti uvek stoji na raspolaganju, i uvek nam se možeš obratiti.

Tamara je gostima rekla da će joj kada bude popunjavala listu želja za upis u srednju školu, na prvom mestu biti medicinska škola, iako je prvobitno htela da ide u vojnu školu:

-Nisam, nažalost prošla, a sada sam se odlučila za medicinsku, jer su lekari i ostalo medicinsko osoblje bili izuzetno nežni i pažljivi prema meni. Zbog toga se u meni rodila želja da upišem srednju medicinsku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima