ŠTA DA RADITE KADA VAS UJEDE PČELA, OSA ILI STRŠLJEN: Najbolje bi bilo uzeti tri različite travke iz prirode

Novosti online

14. 08. 2023. u 16:40

U SLUČAJU ujeda pčele, bol kratko traje, samo minut ili dva, a kasnije može da se pojavi otok, ali i neprijatan osećaj.

ШТА ДА РАДИТЕ КАДА ВАС УЈЕДЕ ПЧЕЛА, ОСА ИЛИ СТРШЉЕН: Најбоље би било узети три различите травке из природе

Foto: Profimedia/Ilustracija

Međutim, kad se radi o ljudima koji su alergični na ubod pčele, po njih može da bude jako opasno, ali, nažalost, i fatalno.

Oni koji su alergični treba dobro da se paze, a ako se desi ubod, da se jave svom lekaru.

 - Oni koji nisu alergični najbolje je da uzmu jedan aspirin ili andol (bilo šta što imaju kod kuće), rastope ga sa par kapi vode i stave na mesto uboda. To se drži oko minut, dva, pa se skloni. Niti ima otoka, niti ima boli, a izostaće i svrab, provereno – rekao je travar Vasilije za medije.

On još savetuje da se koristi i oblog od navlažene sode bikarbone, a ako ništa od navedenog nemamo kod sebe u momentu uboda, najbolje bi bilo uzeti tri različite travke iz prirode. Dobro iz izgnječiti i tim sokom natrljati kožu na mestu uboda.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

JEZIV TREND: Neverovatna potržnja za roze sanducima za pokojnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!