ZA SMIRENJE, ŽELUDAC, BOL I - LEPOTU: Čaj od kamilice kao univerzalni lek

V. N.

10. 05. 2022. u 14:50

SVIMA koji ne boluju od srca, ali ih ipak često muči osećaj teskobe u grudima usled brojnih obaveza i problema, fitoterapeuti preporučuju prirodni lek za smirenje - čaj od kamilice.

ЗА СМИРЕЊЕ, ЖЕЛУДАЦ, БОЛ И - ЛЕПОТУ: Чај од камилице као универзални лек

Foto Shutterstock

To nije samo topli napitak koji umiruje, već kamilica ima svojstva koja zapravo pomažu da se poboljša raspoloženje, ublaži bol, kao i da se lakše zaspi.

Jedna od studija potvrdila je da kamilica značajno smanjuje i simptome anksioznosti, uključujući nervozu, depresiju, povećani broj otkucaja srca, gastrointestinalne probleme i nesanicu.

Kamilica ima brojna lekovita svojstva. Skorašnja istraživanja pokazala su i da je vrlo efikasna za očuvanje zdravlja kostiju. Ovo saznanje, posebno je značajno za žene koje su sklone osteoporozi u menopauzi, smanjenju estrogena i gubitku koštane mase.

Foto: Free Images Pixabay

Kamilica pomaže i protiv problema sa želucem, ali u kombinaciji sa drugim biljkama: čaj se pravi od mešavine jednakih količina kamilice, nane i matičnjaka i pije mlak, u malim gutljajima. Oni koji imaju čir na želucu u ovu mešavinu mogu dodati i list bokvice ili koren sladića.

Čest ženski problem su i bolne menstruacije, a američka nutricionistkinja Monika Oslander Moreno, tvrdi da topli napici mogu da umire i otklone bol. Kamilica je dobra poput mente jer ublažava nehotične grčeve mišića, a osim toga sadrži aminokiseline koje olakšavaju opuštanje materice.

Foto: Free Images Pixabay

Listovi za lice

KAMILICA je najbolji prirodni lek i kada je o dobrom izgledu reč. Sve što treba da uradite jeste da skuvate čaj od kamilice i sačekate da se malo ohladi. Zatim uzmite tufere, umočite ih u čaj i onda ih prislonite na oči, odnosno na podočnjake. Ukoliko imate ožiljke od akni, dobro je i piti čaj od kamilice, ali i koristiti listove kamilice za masiranje lica. Ako imate fleke na licu napravite masku od kamilice, malo meda i ružine vode.

BONUS VIDEO - UBICA NEGATIVNE ENERGIJE: Ćilibar ima razna lekovita svojstva, a ovaj je najkvalitetniji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)