NAJBOLJI LEK IZ PRIRODE: Ova namirnica čisti bronhije i umiruje kašalj

V. N.

12. 12. 2021. u 14:15

NAJBOLjI lek iz prirode koji čisti bronhije i umiruje kašalj je crna rotkva.

НАЈБОЉИ ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ: Ова намирница чисти бронхије и умирује кашаљ

Foto Shutterstock

Ova namirnica, zahvaljujući obilju etarskog ulja koje sadrži, podstiče cirkulaciju, ubrzava metabolizam i podiže odbrambeni potencijal organa za disanje.

Za čišćenje bronhija delotvoran je sok koji se pravi tako što se koren što sitnije narenda, a dobijena masa dobro iscedi. Sok bi trebalo da se razblaži vodom: ista količina vode i soka, i tokom tri dana da se pije ne više od decilitar dnevno. Može da se napravi i sirup koji je takođe efikasan u oslobađanju disajnih puteva od sekreta.

Narendajte crnu rotkvu što sitnije, prelijte medom i sokom limuna, ostavite preko noći, procedite i pijte tri do četiri puta dnevno po kašiku.

Iako je izuzetno lekovita, rotkva na našoj trpezi nije dovoljno zastupljena, a posebno je bitna u zimskom periodu, kada je organizmu potrebna jaka odbrana od virusa i infekcija.

Nutricionisti su saglasni da su osobe obolele od raznih alergija, nečistoća kože, akni, pega, lišajeva do gljivičnih bolesti, ako uzimaju dijetalne obroke s crnom rotkvom i piju sok od crne rotkve na dobrom su putu da ozdrave.

Crna rotkva pomaže u lečenju najtežih bolesti, pa i raka, jer smiruje, čisti, jača i obnavlja ceo organizam.

Salata od crne rotkve znatno pomaže u lečenju smanjenog ili pojačanog rada štitne žlezde.

Ona je prirodni antialergen, antibakterik, antioksidans, antireumatik, antiskorbut, antispazmatik, antiviral, aperitiv, detoksikant, digestiv, diuretik, laksativ, mikotik, regenerator, sedativ.

Topi i kamen

CRNA rotkva je veoma efikasan lek protiv kamena u bubregu. Najbolje je piti sok isceđen iz ovog korena. Sok crne rotkve može otopiti kamence, i sprečiti njihovo nastajanje. Ako i nemate kamen u bubregu, nije loše piti sok da bi sprečili njihovo nastajanje. Osim što će otopiti kamence u bubrezima, sok crne rotkve rastopiće i kamen u žuči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!